19 Ιανουαρίου 2013

REMY MAILAN

Ρέμυ Μαϊλάν (Κουβανός Μουσικός-μαέστρος latin band) 
Γεννημένος στην Κούβα σε μια επαρχία μακριά από την πρωτεύουσα, στην επαρχία με την μεγαλύτερη ιστορία, στο Σαντιάγκο. Στα 7 του χρόνια κατασκεύασε τα δικά του όργανα: φλάουτο, τύμπανα και μαράκες και συγκέντρωνε τους φίλους του δημιουργώντας την πρώτη του μουσική. Ξεκίνησε να βιώνει τη μουσική ακούγοντας την στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση από τους μεγαλύτερους τροβαδόρους, τραγουδιστές και ορχήστρες της Κούβας. 

 Στα 14 του ξεκίνησε στην πόλη του να σπουδάζει σε διάσημη σχολή καλών τεχνών, αποφοιτώντας από αυτήν με τον τίτλο του καθηγητή ζωγραφικής. Με την ενηλικίωσή του βρέθηκε στην Αβάνα προκειμένου για την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Με το ταλέντο του και με τη βοήθεια και άλλων μουσικών δημιούργησε μία ορχήστρα η οποία επιλέχθηκε να σπουδάσει επαγγελματικά πλέον σε ωδείο της Αβάνας. 

Ο ίδιος σπούδασε κιθάρα, φλάουτο, φωνητική και σύνθεση. Όταν εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία και τις μουσικές του σπουδές, ξεκίνησε να συνεργάζεται επαγγελματικά με διάφορες διάσημες ορχήστρες της Κούβας όπως οι Los Barbas, Orchestra Estrellas Cubanas & Conjunto Casino. Από τις ορχήστρες αυτές για πρώτη φορά ακούστηκαν πολλές από τις δικές του συνθέσεις. 

Εργάστηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Αβάνας ως διευθυντής ορχήστρας για 6 χρόνια. Η ορχήστρα αυτή επιλέχθηκε προκειμένου να πραγματοποιήσει εμφανίσεις στη Γαλλία. Επιστρέφοντας στην Αβάνα το 2001 προσκλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από γνωστό Έλληνα επιχειρηματία και έκανε διάφορες εμφανίσεις στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας στην Αβάνα λαμβάνει νέα πρόσκληση για να εργαστεί στο ξενοδοχείο Kepinski-Nikopolis της Θεσσαλονίκης.

 Από τότε ζει μόνιμα στην Ελλάδα και εργάζεται ως τραγουδιστής σε latin συγκρότημα όπου παρουσιάζεται σε γνωστά  latin bars-discos (Palenque, Enzzo de Cuba, Cubanita, Fuego, Taboo). Εχει συνθέσει πάνω από 200 τραγούδια σε διαφορετικούς ρυθμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια