21 Μαΐου 2014

Mariela Nelson (update 21/5/2014)


H Mariela Nelson γεννήθηκε στο Σαντιάγο της Κούβας. Από πολύ νεαρή ηλικία ήταν εμφανές το ταλέντο της στο χορό και σύντομα σπούδασε στην Εθνική Σχολή Θεάτρου της Κούβας από όπου αποφοίτησε το 1992. 


Η πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση ήταν την ίδια χρονιά όταν μετά από οντισιόν επιλέχθηκε πό τον Ιταλό σκηνοθέτη Giorgio Moldofon ως πρωταγωνίστρια στο ντοκιμαντέρ του που παρουσίασε την παραδοσιακή γυναίκα της Κούβας. Η εμφάνισή της αυτή ήταν η αφορμή να την γνωρίσουν οι συντελεστές της καλλιτεχνικής ομάδας Gaviota  και να την καλέσουν να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση Elgrito dr Dolores που παρουσίαζε την Μεξικάνικη κουλτούρα. Οι παραστάσεις συνεχίστηκαν με επιτυχία για 2 χρόνια. 

Τον Ιούνιο του 1995 επιλέχθηκε από την Maria Victoria ως μέλος της χορευτικής της ομάδας και μαζί της ταξίδεψε στην Ισπανία όπου διέμεινε για πολλά χρόνια. Με την ομάδα αυτή συνόδευαν μεγάλους καλλίτέχνες όπως οι Boney M και Arangha Del Sol στις συναυλίες τους. Παράλληλα το 1995 υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Max Music και τον καλλιτέχνη Mikel  ως χορογράφος στην Ευρωπαική περιοδεία του.  Η συνεργασία αυτή ευδοκίμησε για 5 χρόνια.
Η πολυάσχολη Mariela  όμως δεν αρκέστηκε σε αυτά. Εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές συνεδεύοντας γνωστούς τραγουδιστές όπως ο Rocio Jurado, Isabelle Pantoja, Carmen Sevilla  κ.α Το 2000 και το 2001 εμφανίστηκε στο Εθνικό Θεάτρο του Μονάχου στην παράσταση Cuba Tropical. To 2002 συνόδεψε τον τσιγγάνο Μanzanita στο show του και μαζί εμφανίστηκαν σε διεθνή τηλεοπτικά προγράμματα σε διάφορες χώρες.

Το 2004 ήταν μιά χρονιά ορόσημο στην πορεία της πολυταξιδεμένης Mariela αφού επισκέπτεται την Ελλάδα μαζί με τον Eddy Malcin και μαγεύεται από την ομορφιά της χώρας, η οποία γίνεται η δεύτερη πατρίδα της, αφού αποφάσισε να μείνει μόνιμα. Και φυσικά η πορεία της στην Ελλαδα είναι εξίσου πολυάσχολη. 

Μετά το τέλος της συνεργασίας της με τον Eddy Malcin το 2006 συμμετέχει στην περιοδεία με τον Papi Sanchez από το Πουέρτο Ρίκο για την προώθηση της νέας μουσικής τρέλλας που λέγεται Reggeton. To 2009 συνεργάζεται ξανά με τον Eddy Malcin στο κρουαζιερόπλοιο   Romantica όπου παρουσιάζουν το show Latin Nights. Παράλληλα συμμετέχει σε παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής αφιερωμένες στην Κούβα.

Από το 2010 εμφανίζεται στο Enzzo De Cuba όπου με πολλή ενέργεια μεταδίδει τις χορευτικές της γνώσεις στον κόσμο, και στο οποίο είχε την σκηνοθετική, χορογραφική και καλλιτεχνική επιμέλεια στην μουσικοχορευτική παράσταση  "Τropical Cubano the show" που άφησε εποχή.  Eπίσης την Mariela θα την συναντήσουμε σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα των Κουβανών στην Αθήνα και ειδικότερα στην πλούσια δράση του Κουβανικού Πολιτιστικού Συλλόγου  "Αsociacion Soy Cubano".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια