4 Απριλίου 2013

Παγκόσμιο Συνέδριο για την Σχολική υγεία στην Κούβα

Wendy Zuferri

Η Παναμερικανική Οργάνωση Υγείας (ΟPS) επέλεξε την Κούβα για να φιλοξενήσει το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Σχολική Υγεία, ανέφερε στον τύπο η Yanira Gomez εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας (MINED), σημειώνοντας ότι η Κούβα επιλέχθηκε  σαν έδρα του Συνεδρίου σε αναγνώριση της ποιότητας  του έργου του Κουβανικού κράτους για στην καθιέρωση  υγιεινών συνηθειών διαβίωσης στη νέα γενιά.
Το Συνέδριο εντάσσεται   στα πλαίσια της Εθνικής Συνάντησης και Δράσης για την Σχολική Υγεία  που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη  Matanzas από 22-28 Απρίλη στην οποία ειδικοί σύμβουλοι από όλη την χώρα θα συζητήσουν τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς τους.

Όσον αφορά την εξέλιξη του κλάδου της Σχολικής Υγείας η Gomez δήλωσε ότι το Υπουργείο εργάζεται για την διεύρυνση της έννοιας της υγείας δίνοντας έμφαση στο ζήτημα της ψυχικής ευεξίας και της βοήθειας στους νέους να διαμορφώνουν ένα πλάνο ζωής.

Θεωρούμε θετική – συνέχισε- την αύξηση του αριθμού των σπουδαστών που  εκδηλώνουν ενδιαφέρον να συνεχίσουν τις σπουδές πέρα από την 9η τάξη καθώς το υψηλό ποσοστό των σπουδαστών που ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους, πράγμα που δείχνει ότι η μελλοντική επαγγελματική και οικονομική σταθερότητα  είναι  στις προτεραιότητες τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη βασικά προβλήματα για να αντιμετωπιστούν, όπως οι επιπτώσεις του καπνίσματος στους νέους ή και τα προβλήματα συμπεριφοράς πολλών νέων πολιτών.



Στην Κούβα η σχολική υγεία δεν είναι ένα ανεξάρτητο αντικείμενο, αλλά μία διαρκής ενασχόληση σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και περιλαμβάνει ζητήματα όπως οι διατροφικές συνήθειες, η χρήση τοξικών ουσιών, η σεξουαλικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια