23 Μαΐου 2013

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με το Κουβανικό Ινστιτούτο για τη Φιλία των Λαών


O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε σήμερα Τετάρτη 22 Μάη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κουβανικού Ινστιτούτου για τη Φιλία των Λαών, που βρίσκεται στη χώρα μας προσκεκλημένη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης. 

Η αντιπροσωπεία, που απαρτίζεται από τους Πέδρο Ολμέδο Πέρες Ρούμπιο, διευθυντή Ευρώπης του ινστιτούτου και Μαρία Αλέιδα ντελ Ριέγκο, συναντήθηκε επίσης με τον Ελισαίο Βαγενά, υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και με αντιπροσωπεία του τμήματος. 


Στις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η σταθερή θέση του ΚΚΕ για την κατάργηση του εγκληματικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και της αντικουβανικής «κοινής θέσης» της ΕΕ. Εκφράστηκε επίσης η θέση του ΚΚΕ για την απελευθέρωση και την επιστροφή στην Κούβα των τεσσάρων Κουβανών πατριωτών που συνεχίζουν να βρίσκονται φυλακισμένοι στις ΗΠΑ. 

Το ΚΚΕ έχει διαχρονικά εκφράσει την υποστήριξη και αλληλεγγύη του στη σοσιαλιστική Κούβα και το λαό της ενάντια στις προπαγανδιστικές καμπάνιες υπονόμευσης, στα σχέδια και τις επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια