23 Μαΐου 2013

Δηλώσεις του υπεύθυνου Ευρώπης του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών, για τις σχέσεις Ελλάδας- Κούβας

μετά τη συνάντηση με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ (video 902.gr)

«Οι λαοί μας έχουν ιστορικές σχέσεις, ενώ τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, γεγονός που εκφράζει τη σχέση μας, και ταυτόχρονα τη δική μας αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο υπεύθυνος Ευρώπης του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών, Ολμέδο Πέρες Ρούμπιο, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στον Περισσό με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και στελέχη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του κόμματος.

«Η επίσκεψή μας αποσκοπεί στην ανταλλαγή γνωμών πρώτα και κύρια με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις, όπου θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε τι γίνεται τώρα στην Κούβα και τη Λατινική Αμερική, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης με τον μεγάλο λαό της Ελλάδας» πρόσθεσε ο κ. Ρούμπιο.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα και την Αθήνα.

Ο υπεύθυνος Ευρώπης του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια γενναιόδωρα την αλληλεγγύη του στην κουβανική επανάσταση και συμπλήρωσε ότι «η Κούβα θα συνεχίσει να αναπτύσσει το σοσιαλιστικό της πρόγραμμα και θα συνεχίσει να ενδυναμώνει τον σοσιαλισμό».

Επίσης ο κ. Ρούμπιο σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φίλοι μας που έχουν εκφράσει ανησυχίες για την επικαιροποίηση του οικονομικού μοντέλου στην Κούβα, αλλά αυτή η επικαιροποίηση στοχεύει ακριβώς στην ισχυροποίηση του σοσιαλισμού στην Κούβα».

«Η Κούβα δεν θα απογοητεύσει τους φίλους της στον κόσμο, η κουβανική επανάσταση συνεχίζει σταθερή και ανυποχώρητη και έτοιμη να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις της κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες» κατέληξε ο υπεύθυνος Ευρώπης του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια