30 Οκτωβρίου 2013

για να είσαι κομμουνιστής στην Κούβα …

Στο μικρό αφιέρωμα 3 αναρτήσεων παραθέτουμε αποσπάσματα από την εισαγωγή του συγγραφέα σε αυτό το βιβλίο που εκδόθηκε το 1979 από τον εκδοτικό οίκο «EDITORIAL CIENCIAS SOCIALES» στην Αβάνα με πρόλογο του Ραούλ Κάστρο. Οι φωτογραφίες είναι επίσης από αυτό το βιβλίο.

Τι ήταν ο Camilo; αναρωτιόμαστε σήμερα και απαντάμε χωρίς δισταγμό: O Camilo ήταν επαναστάτης από την κορφή ως τα νύχια, αξεπέραστο πρότυπο μαχητή και πρότυπο πρωτοπορίας. Άνθρωπος με αντιιμπεριαλιστική και ριζοσπαστική σκέψη. Επαναστάτης που αναδύθηκε από τον λαό μέσα στον οποίο έλαμψε και εξελισσόταν ταχύτατα σε τέλειο κομμουνιστή, με αισθήματα και καρδιά. 


Διότι, τι είναι κομμουνιστής; Πως έγινε ο λαός μας κομμουνιστής;


Για να είσαι κομμουνιστής πρέπει να έχεις βαθύ πατριωτικό αίσθημα και αυτό ήταν το αίσθημα του Camilo! Για να είσαι κομμουνιστής πρέπει να αγαπάς, να σέβεσαι και να υπερασπίζεσαι τον λαό και ο  Camilo ήταν  η εικόνα του λαού!

 Για να είσαι κομμουνιστής πρέπει να έχεις αποτελεσματική δράση ενάντια στις αδικίες, ενάντια στην εκμετάλλευση και ενάντια στον ιμπεριαλισμό και αυτή ήταν η δράση του Camilo!

Για να είσαι κομμουνιστής πρέπει να διαθέτεις  ποιότητα ανθρώπου, απλότητα και μετριοφροσύνη και ο Camilo είχε αυτήν την ποιότητα, την αδερφοσύνη και ήταν ταπεινός!

Για να είσαι κομμουνιστής πρέπει να επιδεικνύεις υπευθυνότητα στην εκπλήρωση του καθήκοντος και ο Camilo ήταν ασύγκριτο παράδειγμα πειθαρχίας και υπευθυνότητας!

Για να είσαι κομμουνιστής πρέπει να είσαι διατεθειμένος να παλέψεις και να πεθάνεις, αν είναι αναγκαίο, για την υπόθεση της Επανάστασης και ο Camilo είχε πάντα την διάθεση να τα δώσει όλα και διακινδύνευσε χιλιάδες φορές την ζωή του στον βωμό του θριάμβου της Επανάστασης!
  
Για να είσαι κομμουνιστής πρέπει να έχεις βαθύ διεθνιστικό αίσθημα και ο Camilo δήλωνε σε κάθε ευκαιρία την διάθεσή του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση άλλων λαών! 



Για να είσαι κομμουνιστής στην Κούβα πρέπει να είσαι μαζί με τον Φιδέλ και μαζί με την αποδεδειγμένη και επιβεβαιωμένη ιστορική του καθοδήγηση και εκεί, μαζί με τον Φιδέλ, στην πρώτη γραμμή των ανθρώπων της Επανάστασης, πάντα ήταν ο Camilo ! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια