25 Νοεμβρίου 2013

Heberprot-P: το νέο κουβανικό φάρμακο για τον Διαβήτη

100.000 ασθενείς  μέχρι τώρα λαμβάνουν αποτελεσματική θεραπεία με   Heberprot-P, οι 20.000 από αυτούς στην Κούβα
Στις επαρχίες Artemisa και Mayabeque δεν πέρασε απαρατήρητη η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη,  μια ασθένεια από την οποία υποφέρουν πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.
 Με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα της φροντίδας αυτών που πάσχουν από αυτήν την αρρώστια, διοργανώθηκε η «Πρώτη Περιφερειακή Επιστημονική Ημερίδα» αφιερωμένη ειδικότερα στην θεραπεία στο Διαβητικό Έλκος των Ποδιών (UPD) με το (νέο) φάρμακο   Heberprot-P

 Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή εμπειρίας μεταξύ αγγειολόγων, ποδολόγων, νοσηλευτικού προσωπικού, φοιτητών ιατρικής καθώς και εισηγητές υγείας. Επίσης,  η Ημερίδα  ήταν ο κατάλληλος χώρος για να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των  ερευνητικών επαληθεύσεων, των μεθόδων δουλειάς και της πορείας του Προγράμματος Ολοκληρωτικής Φροντίδας στην πάθηση του  διαβητικού έλκους των ποδιών  και στις δύο περιοχές.

 Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της Ημερίδας, επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα του Heberprot-P ,  καρπό της κουβανικής επιστήμης με ευεργετικά αποτελέσματα σε πάνω από 100.000 ανθρώπους με UPD, από αυτούς οι 20.000 στην Κούβα.  Το τελευταίο διάστημα η επαρχία Mayabeque κατέγραψε 150 πάσχοντες και τους ενέταξε στο Πρόγραμμα, ενώ η Artemisa σχεδόν 300.

 Η διαφορά ανάμεσα στις δύο επαρχίες εντοπίζεται στην πυκνότητα κατοίκησης, περιοχών υγείας και προσωπικού γιατρού. Με αυτό το πνεύμα, η  Artemisa υπερέχει της γειτονικής της περιοχής. Σύμφωνα με την Karelia Macias Cosme, συντονίστρια  στην επαρχία του Προγράμματος, η εν λόγω ζώνη διαθέτει  πέντε ειδικούς στην Αγγειολογία ενώ το Mayabeque διαθέτει μόνο έναν, ωστόσο, με την προσπάθεια των κατοίκων, των νοσηλευτών και των εισηγητών, καταγράφεται  σημαντική μείωση των ακρωτηριασμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια