17 Νοεμβρίου 2013

IX Coloquio por la Liberacion de los Cinco

Σημαντική δραστηριότητα για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Ηρώων 
στις Ηνωμένες Πολιτείες


14/11/2013

Πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην επαρχία Holguín, η ετήσια Διεθνής Διάσκεψη για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Ηρώων που κρατούνται εδώ και 15 χρόνια στις Βορειοαμερικάνικες φυλακές. 

Στην Διάσκεψη, όπως SY σε κάθε συμμετείχε και ο René Gonzalez, o ένας από τους Πέντε που ζει ελεύθερος στην Κούβα, αφού εξέτισε το σύνολο της ποινής του (13 χρόνια) και υποχρεώθηκε να παραμείνει στο έδαφος των ΗΠΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα και γύρισε στην Κούβας αφού απαρνήθηκε την Βορειοαμερικάνικη υπηκοότητα. Το παρών έδωσε και ο Giustino Di Celmo (φωτο), πατέρας του νεαρού Ιταλού που σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο της Αβάνας.

Η Gloria la Riva, συντονίστρια της βορειοαμερικάνικης Επιτροπής για την Απελευθέρωση των Πέντε, όπως και οι συμμετέχοντες στην Διάσκεψη βορειοαμερικάνοι αντιπρόσωποι,  αναφέρθηκαν στην σημαντική δράση του κινήματος  στα Πανεπιστήμια, ιδιαίτερα στις Πολιτείες  Columbia και Washington. Στα πλαίσια της επέκτασης του κινήματος σχεδιάζεται μία διαδυκτιακή συζήτηση και  ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Κουβανών και Βορειοαμερικάνων  Πανεπιστημιακών και Φοιτητών. Υπογράμμισαν επίσης ότι πρωταρχικό καθήκον τους είναι η διάδοση της υπόθεσης των Πέντε γιατί η βορειοαμερικάνικη κοινή γνώμη δεν γνωρίζει την υπόθεση καθώς ο ρόλος των πληρωμένων δημοσιογράφων και της κουβανικής μαφίας του Μαϊάμι,  έχει φροντίσει γι αυτό.

Στα πλαίσια της Διάσκεψης παρουσιάστηκε Έκθεση Φωτογραφίας από την δράση του κινήματος στις ΗΠΑ με τίτλο «Cien fotos del Movimiento de Solidaridad con Cuba».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια