11 Απριλίου 2014

Ενότητα και αποφασιστικότητα του σοσιαλισμού μας

Susana Lee  susana@granma.cu



Αυτό θα είναι το κεντρικό σύνθημα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 1η Μάη  που θα κορυφωθεί με παρελάσεις και άλλες σημαντικές δραστηριότητες  αυτών που δημιουργούν τον πλούτο της χώρας.


Ο εορτασμός της πρωτομαγιάς συμπίπτει φέτος  με το κορυφαίο γεγονός της συνδικαλιστικής δράσης,  το ΧΧ Συνέδριο του CTC (Συνδικάτο Εργαζομένων της Κούβας) που πριν λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του σαν αποκορύφωμα ενός χρόνου έντονης συζήτησης.

Η ανάλυση και υλοποίηση των αποφάσεων του Συνέδριου στις οργανώσεις της βάσης του συνδικαλιστικού κινήματος θα οδηγήσει στην άνοδο της συνεισφοράς τους  για την κατεύθυνση  βελτίωση των αποτελεσμάτων στην παραγωγή, στις υπηρεσίες, στην έρευνα και την εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Εθνικής Γραμματείας της οργάνωσης ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με  τις επετείους των 55 χρόνων από τον θρίαμβο της Επανάστασης, των 75 χρόνων από την ίδρυση του CTC και των 40 χρόνων από τον θάνατο του   Lázaro Peña ,  του αξέχαστου ηγέτη της εργατικής τάξης , πράγμα που ευνοεί την ανάπτυξη πολύπλευρων πρωτοβουλιών στις εργασιακές κολεχτίβες, με στόχο να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους στην υλοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών κατευθύνσεων του Κόμματος και της Επανάστασης. 


Σε αυτή την κατεύθυνση οι εκδηλώσεις εορτασμού θα πραγματοποιηθούν από τις 7 Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου και θα αγκαλιάσουν όλους τους τομείς της κοινωνικής, παραγωγικής, πολιτικής ζωής και θα συμβάλλουν στην  ευαισθητοποίηση  και συμμετοχή των εργαζομένων  και θα κορυφωθούν στις κεντρικές παρελάσεις της Πέμπτης 1 του Μάη, στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και όλων των επαρχιακών πόλεων της χώρας.

Θα είναι η απάντηση στην έκκληση του Ραούλ στο κλείσιμο των εργασιών του ΧΧ  Συνέδριου του CTC«Να ταρακουνηθεί η γη» αυτή την ημέρα, από την μαζικότητα,  και την οργάνωση των πολύμορφων  λαϊκών εκδηλώσεων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια