4 Μαΐου 2014

Oι ακουαρέλες του Antonio Guerrero στην Ελλάδα (πρώτη εμφάνιση 7/5/2014, Ernesto Art Cafe)

15 ακουαρέλες του Antonio Guerrero, ενός από τους Πέντε Κουβανούς επαναστάτες που φυλακίστηκαν στις ΗΠΑ εδώ και 15 χρόνια.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί", Hasta la Victoria Siempre
Με την υποστήριξη: Ελληνικó Δíκτυο Αλληλεγγύης (La Red Solid@ria Griega) , Διεθνές Βήμα, Κουβανικός Πολιτιστικός Σύλλογος  "Asosiación Soy Cubano"
 Με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα

«Οι Πέντε, στο σύνολό τους, έλαβαν ποινές 4 φορές ισόβια, συν 77 χρόνια. Δεν δούλευαν ούτε στο Πεντάγωνο, ούτε στον Λευκό Οίκο, ούτε σε κανένα Κρατικό Τμήμα. Δεν είχαν, ούτε προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση σε καμιά μυστική πληροφορία». Γιατί λοιπόν καταδικάστηκαν με τόσο σοβαρές ποινές;

Γιατί κατ’ αρχήν η δίκη τους ήταν πολιτική. Γιατί έκαναν το λάθος να είναι κουβανοί. Γιατί θέλησαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους αποτρέποντας βομβιστικές και άλλες επιθέσεις, που σχεδιάζονταν από τρομοκρατικές οργανώσεις που δρούσαν στο έδαφος των ΗΠΑ, και μάλιστα θέλησαν να το κάνουν στο Μαϊάμι. Διότι δικάστηκαν με βάση το μίσος που θρέφει χρόνια τώρα η κουβανική μαφία του Μαϊάμι, εναντίον της Κούβας και του Φιντέλ προσωπικά. Στο πρόσωπο των Πέντε Κουβανών Ηρώων καταδίκασαν την Κούβα, που τους «γελοιοποιεί» χρόνια τώρα, αφού κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να την ανατρέψουν (οικονομικός και εμπορικός αποκλεισμός, αυτό που μεταφράζεται λανθασμένα εμπάργκο, αποβάσεις, βομβιστικές επιθέσεις, σχέδια δολοφονίας του Φιντέλ, βιολογικό πόλεμο και χίλια άλλα) κι αυτή δεν λέει να «πέσει». Διότι ο κουβανικός λαός είναι διατεθειμένος να υπερασπίσει μέχρι θανάτου το δικαίωμά του στην ελευθερία, την ανεξαρτησία, τα σοσιαλιστικά ιδανικά. Οι Πέντε το αποδεικνύουν περίτρανα αυτό, με κάθε μέρα φυλακής που υπομένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια