16 Ιουνίου 2014

BACARDΙ: Oι "Badman" του Μαιάμι


Με αφορμή την νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας «BACARDÍ»

Η «οικογενειακή επιχείρηση» Bacaldí μάζεψε τα λερωμένα της και ξεβρόμισε τον τόπο, καθώς κατάλαβε πολύ γρήγορα,  ότι το πάρτι τελείωσε γι αυτήν στον νησί με την νίκη της Επανάστασης του Φιντέλ Κάστρο.


Από τότε, έχει επιδοθεί σε έναν πολύχρονο δικαστικό αγώνα με το κουβανικό δημόσιο, διεκδικώντας – εκτός των άλλων – την αποκλειστική χρήση της εμπορικής ονομασίας «ρούμι» για το προιόν της. Παρ΄ όλη την υποστήριξη των βορειοαμερικάνικων αφεντικών της χάνει  εδώ και 50 χρόνια τις δίκες, και αμέσως μετά τις ξεκινά σε άλλη χώρα.

Με την νέα της  διαφημιστική καμπάνια  (αποτυχημένη εκδοχή της γνωστής διαφήμισης  Keep Walking )   , θέλει να μας πείσει περί  του "ανυπόταχτου εταιρικού πνεύματος " της οικογενείας ...

Διαβάζουμε στο site της εταιρείας:

ΕΞΟΡΙΑ
Το 1960, το επαναστατικό καθεστώς της Κούβας κατάσχεσε παρανόμως όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας Bacardi στην Κούβα χωρίς να δώσει καμία αποζημίωση, ενώ παράλληλα ανάγκασε την οικογένεια να φύγει από τη χώρα. Η οικογένεια Bacardí έχασε την επιχείρησή της και το σπίτι της αλλά όπως έδειξε η ιστορία, όχι το ηθικό της. Απλώς ξεκίνησαν πάλι από την αρχή κάπου αλλού.
Η ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ
Η νυχτερίδα ανέκαθεν ήταν σύμβολο καλής τύχης, γι' αυτό όταν η Doña Amalia Bacardí εντόπισε ένα σμήνος νυχτερίδων στο αποστακτήριο της οικογένειας, πρότεινε να χρησιμοποιήσουν τη νυχτερίδα ως σύμβολο της εταιρείας. Σήμερα, παραμένει στη φιάλη βοηθώντας την οικογένεια να επιβιώσει, ό,τι κι αν της φέρει η μοίρα.



Οι νυχτερίδες θα περιμένουν πολύ ακόμα  και μάταια  για να γυρίσουν στην Κούβα. Τα 90 μίλια που χωρίζουν την Αβάνα από το Μαϊάμι,  αποδείχτηκαν  πολύ μεγάλη απόσταση.   Και φυσικά, είναι ανεπιθύμητες στο νησί και το ξέρουν….





Ο τάφος των  Bacardí στο Σαντιάγο ντε Κουβα (φωτό δική μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια