13 Ιουνίου 2014

Δράση αλληλεγγύης της “Hasta la Victoria Siempre” στον αγώνα των καθαριστριών

Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε εχθές 11/06/2014 η «Διμοιρία της Αθήνας» της πολιτιστικής-αθλητικής ομάδας αλληλεγγύης  “Hasta la Victoria Siempre” εκφράζοντας, με τον δικό της τρόπο, την συμπαράστασή της στον πολύμηνο αγώνα των καθαριστριών.


Η αντιπροσωπεία της “Hasta Siempre”, πορευόμενη μαζί με εργαζόμενους της ΕΡΤ, έφτασε στο χώρο, όπου και έδωσε συναυλία «ενός τραγουδιού της νίκης», όπως την είχαν ονομάσει συμβολικά, δίνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης σ’ ένα αγώνα που, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχει, έχει βάλει την σπίθα της αντίστασης και της αξιοπρέπειας για τον σύνολο των εργαζομένων της χώρας, αφήνοντας παρακαταθήκη για το μέλλον που μας επιφυλάσσει το βάρβαρο πρόσωπο του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Στον σύντομο μήνυμα που απηύθυνε προς τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης τόνισε: «Είμαστε εδώ για να σας πούμε
hasta la victoria siempre, venceremos”. Να σας πούμε ότι είμαστε δίπλα σας και να σας διαβεβαιώσουμε ότι το σύστημα σας φοβάται. Σας φοβάται όχι για τα λεφτά που πρέπει να σας πληρώσει αν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα σας, αλλά γιατί είστε φάρος στη σημερινή κατάσταση.  Γιατί ο αγώνας σας θα δημιουργήσει πανελλήνιο, παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα». Αμέσως μετά, την σκυτάλη πήρε ο γνωστός καλλιτέχνης Βασίλης Λέκκας, που ξεσήκωσε τον κόσμο ερμηνεύοντας το τραγούδι  του Ξυλούρη «Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο».

Διαβάστηκε επίσης μήνυμα συμπαράστασης από τον γνωστό ηθοποιό Κώστα Βουτσά, με συνυπογράφοντα τον Γιάννη Μποστατζόγλου, οι οποίοι δυστυχώς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω υποχρεώσεων.

Στην αντιπροσωπεία της “Hasta Siempre” συμμετείχαν ακόμα οι μουσικοί Κώστας Τζιαγκούλας, Στέλιος Μυλόβας και Γιάννης Παπάζογλου,ο ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές  Στέλιος Σεραφείδης  και Γιάννης Παυλίδης, ο δημοσιογράφος Άλκης Πασαλίδης, συμβολική αντιπροσωπεία του La Red Solid@ria Griega που δραστηριοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου “José Martí”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια