29 Δεκεμβρίου 2014

Καταγγελία για μαζική αποστολή ανατρεπτικών SMS στην Κούβα

Η  Κουβανική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ETECSA καταγγέλλει ότι παρενοχλείται  από συνεχή λήψη αντικυβερνητικών μηνυμάτων που υπερφορτώνουν το δίκτυό της.

Σύμφωνα με το blog Cambios en Cuba” (Aλλαγές στην Κούβα), στελέχη της εταιρείας επιβεβαίωσαν ότι  από τις 21 Δεκέμβρη έχουν εντοπιστεί μηνύματα που καλούν τον πληθυσμό να συγκεντρωθεί στις πλατείες της χώρας και «να υποστηρίξει μία προβοκάτσια» στις 30 του Δεκέμβρη.

Η ETECSA υποπτεύεται ότι τα μηνύματα προέρχονται από πλατφόρμα εγκατεστημένη έξω από την χώρα που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν  και τα άλλα αντίστοιχα σχέδια όπως το   ZunZuneo και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Martí Noticias που χρηματοδοτούσε ο βορειοαμερικάνικος οργανισμός USAID.
Το Associated Press αποκάλυψε τον περασμένο Απρίλιο ότι το κοινωνικό δίκτυο της Κούβας ZunZuneo, που λειτούργησε από το  2009  μέχρι 2012, ήταν χρηματοδοτούμενο μυστικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να δημιουργήσει πολιτική αναταραχή και να υπονομεύσει τη θέση της κυβέρνησης της Κούβας.

Εν τω μεταξύ, η ακτιβίστρια Gloria La Riva αναφέρει ότι παρά την αποκατάσταση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση της Κούβας θα συνεχίσει να δέχεται απόπειρες για την ανατροπή της από ιδρύματα των ΗΠΑ.

«Κατά τα τελευταία δύο χρόνια οι ΗΠΑ  έχουν διαδώσει  αυτά τα προγράμματα τηλεπικοινωνιακής παρέμβασης  κατά της Κούβας, που σίγουρα   εκθέτουν και αποκαλύτουν περισσότερο αυτή την παράνομη πρακτική από πλευράς της Ουάσιγκτον» δήλωσε η Riva  στο AP.

Επισήμανε επίσης, ότι αυτά τα μηνύματα που  έρχονται στα  τηλέφωνα των Κουβανών στο νησί, καλώντας τους σε παράνομες δραστηριότητες, αποτελούν παραβίαση των ελευθεριών και του δικαιώματος του κουβανικού λαού να υπάρχουν  νόμιμες επικοινωνίες  μεταξύ των οικογένειων στην Κούβα και στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια