28 Νοεμβρίου 2014

"Ορκωμοσία" νέων αξιωματικών στην Κούβα

https://www.facebook.com/fidelista.porsiempre?fref=nf
Πλατεία της Επανάστασης, Αβάνα, Κούβα - Οι νέοι αξιωματικολι των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων (FAR) της Κούβας υπόσχονται γονατιστοί "Nα κρατάμε ψηλά την σημαία του ταξικού χαρακτήρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων", "Πιστοί υπερασπιστές των συμφερόντων της εργατικής τάξης" , "στην ηθική του Μαρτί και των αρχών του μαρξισμού-λενινισμού" ...
Στην Κούβα, τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων  είναι υποχρεωμένοι να χαιρετούν στρατιωτικά τον πολίτη, γιατί ιεραρχικά "Ο λαός είναι  ανώτερος από τον στρατό". 
Ταυτόχρονα, η περιοδική στρατιωτική εκπαίδευση του πληθυσμού, ανεξάρτητα από φύλο,  φυλή και ηλικία είναι διαρκής και μόνιμη.












24 Νοεμβρίου 2014

Η παρουσίαση του βιβλίου του Κάρλος Ταμπλάδα (+video)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κουβανού οικονομολόγου Κάρλος Ταμπλάδα Πέρες "Τσε Γκεβάρα: Η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού" που εκδόθηκε το 2014 από τις Εκδόσεις Διεθνές Βήμα. 

17 Νοεμβρίου 2014

Στην κορυφαία αντιμπεριαλιστική διαδήλωση, είμαστε εκεί

Στην Αθήνα:

Η "Hasta la Victoria Siempre" στο Κιλκίς

ΝΑΡΚΙ απ`τη Νεολαία του Κιλκίς
Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με συμμετοχή των Β.Λέκκα, Τ. Βαμβακίδη, Τ. Κάκου, Σ. Κωφίδη, Ηλ. Ατματζίδη, Γ.Χ. Γεωργιάδη, Χ.Ρ. Ρότσα κα.

Η νεοσύστατη συλλογικότητα νέων «Νεολαιίστικο Αλληλέγγυο Ρεύμα Κιλκίς» (Ν.Α.Ρ.ΚΙ), με σκοπό να αναδείξει και να διαμαρτυρηθεί για τις συνέπειες της κρίσης στη νεολαία, (ανεργία, φτώχεια, νέα μετανάστευση), αλλά και το μαρασμό του αθλητισμού και γενικότερα του πολιτισμού, που επέβαλλαν οι μνημονιακές πολιτικές στη χώρα μας, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στο Κιλκίς την θρυλική ομάδα παλαιμάχων της Εθνικής, διαιτητών, καλλιτεχνών κ.α. «Hasta La Victoria Siempre και να διεξάγει μαζί της μια φιλική ποδοσφαιρική συνάντηση αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη 2014 και ώρα 3.00μμ, στο Δημ. Στάδιο Κιλκίς.

15 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση – Συζήτηση για το νέο βιβλίο "Τσε Γκεβάρα: Η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού" του Κάρλος Ταμπλάδα

από τις εκδόσεις Διεθνές Βήμα

«Ο Τσε πίστευε στον άνθρωπο. Αν δεν πιστεύουμε στον άνθρωπο, αν θεωρούμε ότι ο άνθρωπος είναι ένα αδιόρθωτο ζωάκι, που μπορεί να πάει μπροστά μόνο αν το ταΐζεις χορτάρι ή το δελεάζεις με ένα καρότο ή το δέρνεις με μια μαγκούρα – όποιος το πιστεύει αυτό, όποιος είναι πεισμένος γι’ αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει επαναστάτης· δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κομμουνιστής.»
– Φιντέλ Κάστρο

Με τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης το 1959, έλαβε νέα ώθηση η προοπτική απελευθέρωσης του εργαζόμενου λαού από τα δεσμά της αποικιοκρατίας και του καπιταλισμού στην αμερικανική ήπειρο – αλλά και παγκόσμια.

13 Νοεμβρίου 2014

Υπάρχει και πραγματικό ποδόσφαιρο ,"Hasta la Victoria Siempre"


Η Hasta La Victoria Siempre γεννήθηκε σε δύο πράξεις!

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2007, όταν 
ηθοποιός[1] περιοδεύοντος θιάσου[2] ρωτάει σε καφέ της νήσου των Λειψών το«αφεντικό»[3]:

8 Νοεμβρίου 2014

Ένας Έλληνας στο Ολγίν/Kούβα [+VIDEO]

«Η Κούβα είναι μέσα μου.  Είμαι Κουβανός στην
 ψυχή.  Νιώθω το Ολγίν και την Κούβα,  όπως
 ο καθένας εδώ. Νιώθω όπως στην Ελλάδα,
 τον τόπο όπου γεννήθηκα».

Είμαι σαν πρεσβευτής της Κούβας στον κόσμο, γιατί αγαπώ βαθιά αυτή την χώρα που κάνει τόσα για τον άνθρωπο Έχω την τύχη να έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη, αλλά η καρδιά μου βρίσκεται πάντα στην Κούβα και είμαι πάντα έτοιμος να την υπερασπιστώ από τις ιδεολογικές επιθέσεις των εχθρών της που σηκώνουν εκστρατείες παραπληρο-φόρησης αγνοώντας την πραγματικότητα που ζούμε εδώ.

Ο έλληνας Δημήτρης Ντίμης σε ηλικία 18 ετών μετανάστευσε στην Γαλλία, όπου σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και αργότερα εργάστηκε σαν στέλεχος στην ελβετική αεροπορική εταιρεία Swiss air , πράγμα που του επέτρεψε να ταξιδέψει πολύ και να γνωρίσει πως ζουν οι άνθρωποι σε κάθε χώρα που επισκέφτηκε.

Πώς έφθασες στο Ολγιν, στην Κούβα ;

7 Νοεμβρίου 2014

Ετήσιο Μπαζάρ ASCLAYE 2014

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Ο Ηλιος της Κούβας» (ASOCIACION CULTURAL EL SOL DE CUBA ) στην Ελλάδα, συμμετέχει με περίπτερο στο Μπαζάρ Λατινοαμερικανών που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύνδεσμος Λατινοαμερικανών και Ισπανών «Asclaye».

3 Νοεμβρίου 2014

8.203.324 άνθρωποι από κάθε Ήπειρο, έμαθαν γράμματα με την κουβανική μέθοδο

Για την συνεισφορά της  στην εξάλειψη του αναλφαβητισμού στον κόσμο,
 η Κούβα έχει λάβει τιμητικές  διακρίσεις και το βραβείο της Unesco
  “Rey Seijong”, το 2002, το 2003 και το 2006 αντίστοιχα.
Φωτογραφία
: prensa-salta.gov.ar 
  
Το κουβανικό πρόγραμμα εκμάθησης ανάγνωσης και γραφής Nαι, μπορώ” (Yo, sí puedo) διαθέτει εκείνη ακριβώς την μεθοδολογία που του δίνει την δυνατότητα να ενσωματώνει τις ανάγκες και την κουλτούρα κάθε χώρας στην οποία υλοποιείται, και γι αυτό έχει εφαρμοστεί σε πάνω από 30 χώρες σε όλες σχεδόν τις ηπείρους, έχοντας διδάξει ανάγνωση και γραφή σε 8.203.324 ανθρώπους, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η  διδάκτωρ επιστημών  César Torres Batista,  διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (IPLAC).

2 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα για την Απελευθέρωση των 5 Κουβανών που εγκρίθηκε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ


«Σήμερα, 1η Νοέμβρη του 2014, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σύλλογοι Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων, Γυναικών, Μαθητών και Φοιτητών, συγκεντρωθήκαμε στην Αθήνα, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αδικία και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στον εφιάλτη της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

1 Νοεμβρίου 2014

“Εritropoyetina Humana Recombinante”, Κούβα και Βραζιλία αναλύουν τα αποτελέσματα του φαρμάκου

Αβάνα-  Βραζιλία και Κούβα αντάλλαξαν επί δύο μέρες εμπειρίες σχετικά με  την ανασυνδυασμένη ανθρώπινη ερυθροποιητίνη, ένα αποτελεσματικό  φάρμακο βιοτεχνολογίας, για την αναιμία και διάφορες άλλες ασθένειες.

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια