13 Ιανουαρίου 2015

Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν: "Το τίμημα της ισχύος - η αυτοκρατορία του τρόμου

"Σε έναν πολυτάραχο και αλληλοεξαρτώμενο κόσμο, οι κρίσεις παγκοσμιοποιούνται με την ίδια ταχύτητα που δημιουργούνται, και είναι πολυδιάστατες, καθώς συγκλίνουν με σοβαρά προβλήματα οικονομικά, περιβαλλοντικά, σίτισης, υγείας, ενέργειας, τεχνολογικά και πολλά άλλα, με σοβαρές επιπτώσεις κοινωνικές και πολιτικές από τις οποίες δεν γλιτώνει καμία περιοχή ή έθνος στον πλανήτη, αφού συχνά είναι απρόβλεπτες και αναπόφευκτες και έχουν τη ρίζα τους σε πολυσχιδή προβλήματα με διαφορετικές κάθε φορά συνέπειες".
                                             από το Σημείωμα του συγγραφέα για τον Έλληνα αναγνώστη

φωτο blog Οικοδόμος
Πραγματοποιήθηκε  στην Αλκυονίδα η προγραμματισμένη παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα, παρουσία πλήθους κόσμου, φορέων και μέσων ενημέρωσης, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίσαμε τον πρέσβη της Κούβας, της Βενεζουέλας, εκπρόσωπο της πρεσβείας της Αγκόλα και πολλούς κουβανούς που ζουν και δουλεύουν στην χώρα μας. Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, τονίζοντας για άλλη μιά φορά τις ομοιότητες ανάμεσα στον κουβανικό και τον ελληνικό λαό και εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο για την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς την Κούβα, οσο και για την φιλοξενία στην χώρα μας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις  για την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας, τόνισε:


"Εγώ είμαι προσκεκλημένος στην χώρα σας  δεν μπορώ, ούτε μου επιτρέπεται να πάρω θέση . Μην περιμένετε  από άλλους να βρούν λύση για εσάς, εσεις μόνοι σας μπορείτε να βρείτε τις λύσεις. Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για την εμπειρία της δική μας χώρας. Οι έλληνες έχουν εμπειρία και αγωνιστικές παραδόσεις και είναι ένας λαός ικανός να αποφασίσει  για το μέλλον του. Οπως και σε εμάς τους κουβανούς δεν αρέσει να επεμβαίνει κανείς στις αποφάσεις μας, έτσι και οι έλληνες είναι ικανοί να πάρουν μόνοι τις αποφάσεις τους με βάση αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα, και οι αποφάσεις τους είναι απόλυτα αποδεκτές".

Στο τέλος της εκδήλωσης υπέγραψε βιβλία του και συνομίλησε με δεκάδες από τους συμμετέχοντες στην παρουσίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια