5 Μαρτίου 2015

Μήνυμα εκδόσεων Διεθνές Βήμα στην εκδήλωση για την 2η επέτειο θανάτου του Ούγκο Τσάβες

5 Μάρτη 2015

 Από το 1998 οι άνθρωποι του μόχθου της Βενεζουέλας γράφουν νέες σελίδες αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία μαζί τη Βολιβαριανή τους ηγεσία και τις κυβερνήσεις Τσάβες και Μαδούρο. Έχουν σταθεί στο πλευρό της επαναστατικής Κούβας, και μαζί χαράζουν μια προοπτική αλληλεγγύης πανηπειρωτικά. 

Γι’ αυτή τους την τόλμη, βρέθηκαν στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, και χρειάστηκε να αποκρούσουν επεμβάσεις και διαδοχικά πραξικοπήματα με κινητοποιήσεις.

Γι’ αυτή τους την τόλμη έχουν κερδίσει την αλληλεγγύη των αγωνιστών στην Ελλάδα που αντιστέκονται όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην καταστροφική καπιταλιστική κρίση που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα.

Σε τέτοιες συνθήκες, στη Λατινική Αμερική όπως και στην Ευρώπη και αλλού, ο ιμπεριαλισμός ακούραστα επαναλαμβάνει ότι κάθε περιορισμός των προνομίων του κεφαλαίου για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής του λαού θα μας κοστίσει ακριβά.


Ο εκδοτικός οίκος Διεθνές Βήμα αφιερώνει μεγάλο μέρος του εκδοτικού του έργου στην κληρονομιά και τη ζωντανή προοπτική της Κουβανικής Επανάστασης. Θεωρούμε ότι μια επίθεση στη Βενεζουέλα έχει επίσης στο στόχαστρο την πολίτιμη αμφίδρομη αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της Κούβας και της Βενεζουέλας​.

Στόχο έχει να εκφοβίσει κάθε εργαζόμενο σήμερα που αμφισβητεί τον καπιταλιστικό μονόδρομο –  και όχι μόνο στη λατινοαμερικανική ήπειρο.
Στεκόμαστε αδελφικά στο πλευρό του Βολιβαριανού λαού και της εκλεγμένης του κυβέρνησης απέναντι σε κάθε προσπάθεια επέμβασης και υπονόμευσης που αντιμετωπίζει από τον ιμπεριαλισμό.


 Εκδόσεις Διεθνές Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια