19 Απριλίου 2015

Κούβα: Μια ατσαλωμένη νεολαία


Αβάνα – Κούβα – Η  Ένωση Νέων Κομμουνιστών (UJC) της Κούβας φθάνει ενισχυμένη στην 53η επέτειο της ίδρυσής της  (4 Απρίλη 1962)  μέσα από  τη  διαπαιδαγωγητική  , πολιτική και ιδεολογική  της  δράση στις νέες γενιές, δήλωσε στο  Ράδιο Ρελόχ,  ο Χουάν Κάμπο Μιχάρες, μέλος του Εθνικού Γραφείου της ΕΝΚ.

Η 53 επέτειος βρίσκει την οργάνωση  σε διαδικασία προετοιμασίας του επικείμενου 10ου Συνεδρίου της που θα πραγματοποιηθεί τον  προσεχή Ιούλιο.  Η οργάνωση  μπροστά στην 53η επέτειο, ενισχύει τις δομές στη βάση, το σύστημα δουλειάς και οργάνωσης, τη σύνδεσή της με τα σπουδαστικά και  κοινωνικά κινήματα και την ολοκληρωμένη δουλειά στο σύνολο της νεολαίας.


Ο Χουάν Κάμπο Μιχάρες επεσήμανε επίσης ότι  η κομμουνιστική νεολαία αναλαμβάνει με θέρμη και πατριωτισμό τα παραγωγικά και οικονομικά καθήκοντα που της έχει αναθέσει το Κομμουνιστικό Κόμμα και προετοιμάζεται με μεγαλύτερη  απαιτητικότητα για την υπεράσπιση της Επανάστασης.

Οι προσυνεδριακές επαρχιακές συνδιασκέψεις   επιβεβαιώνουν την θέληση της κουβανικής νεολαίας να υπερασπιστεί την Επανάσταση.  Στις συναντήσεις εκφράζεται η βούληση να καταπολεμήσουν με αποτελεσματικότητα την κοινωνική απειθαρχία, την παρανομία, τη διαφθορά και την ακαδημαϊκή απάτη.

Το μέλος του Εθνικού Γραφείου της ΕΝK σημείωσε επίσης ότι στις  συνδιασκέψεις  σημειώνεται η υποστήριξη των νέων, μελών και μη μελών της ΚΝ, στις  οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

Τέλος, σήμερα ξεκινά  η σειρά εκδηλώσεων με τίτλο “Έχουμε πάρα πολλούς λόγους να συνεχίσουμε” που έχει σκοπό την πραγματοποίηση πολιτικών, πατριωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια