19 Σεπτεμβρίου 2015

40 χρόνια στην υπεράσπιση της πατρίδας τα Πανεπιστήμια της Κούβας


Με μια πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση το Υπουργείο Ανώτερης Εκπαίδευσης και το Υπουργείο των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων τίμησαν την 40η Επέτειο της "Αμυντικής Προετοιμασίας" της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης ο José Ramón Saborido Loidi, πρώτος υφυπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης , ανέφερε ότι η προετοιμασία για την άμυνα αποτελεί μια δραστηριότητα με μεγάλο αντίκτυπο στις πανεπιστημιακές αίθουσες.

Οι φοιτητικές στρατιωτικές ασκήσεις ( bastiones estudiantiles ) που γίνονται κάθε χρόνο με 95% συμμετοχή, περιλαμβάνουν την οργάνωση και τον έλεγχο ετοιμότητας των εφεδρειών, τη συμμετοχή στις δραστηριότητες των στρατευμάτων της τοπικής πολιτοφυλακής καθώς επίσης και σε περιφερειακές και πανεθνικές δράσεις που αποδεικνύουν το επίπεδο της πειθαρχίας στο Πανεπιστήμιο”, δήλωσε ο José Ramón Saborido.

Με την παρουσία των 37 ιδρυτών της άσκησης, ο Saborido Loidi επεσήμανε ότι στις στιγμές που ζει το νησί, η προετοιμασία για την άμυνα συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνία.

Πρέπει να θυμόμαστε περισσότερο από ποτέ ,αυτό που είπε ο ιστορικός ηγέτης της Επανάστασης: Ακόμα και αν κάποτε βελτιωθούν επισήμως οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας, η αυτοκρατορία σε καμιά περίπτωση δεν θα εγκαταλείψει την ιδέα της να συντρίψει την Κουβανική Επανάσταση”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Αβάνας, ο υπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης Rodolfo Alarcón Ortiz, παρέδωσε στο Στρατηγό José Ibáñez, επικεφαλής του Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων δύο τιμητικές διακρίσεις για τους ηγέτες Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο Ρουζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια