17 Μαΐου 2016

Μείωση τιμών ειδών λαϊκής κατανάλωσης στην Κούβα

Στις αρχές του μήνα δόθηκε στη δημοσιότητα από τις κουβανικές αρχές λίστα με τις ανώτερες τιμές που μπορούν να πωλούνται τα βασικά αγροτικά προϊόντα από τις κρατικές αγορές που διακινούν αυτά τα προϊόντα. Το μέτρο αυτό μείωσε ουσιαστικά τις τιμές μιας σειράς προϊόντων διατροφής.

Παράλληλα ανακοινώθηκε το άνοιγμα μιας σειράς νέων κρατικών αγορών διακίνησης των αγροτικών προϊόντων στην Αβάνα με γεωγραφική κατανομή που κάλυπτε όλους τους δήμους και τις συνοικίες της κουβανικής πρωτεύουσας στην κατεύθυνση ευκολότερης πρόσβασης των καταναλωτών σε αυτά τα προϊόντα.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε το κλείσιμο της κεντρικής αγοράς διακίνησης αγροτικών προϊόντων της πρωτεύουσας, όταν μετά από έλεγχο διαπιστώθηκαν διάφορες παρανομίες, οι οποίες -μεταξύ άλλων – είχαν αποτέλεσμα την πώληση σε υψηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, σε σχέση με τις τιμές που έφευγαν αυτά τα προϊόντα από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Χθες (16/5) δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Εμπορίου και Τιμών τα μέτρα που πάρθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με τα οποία μειώθηκαν οι τιμές και σε άλλα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Ανάμεσα στα είδη που μειώθηκε η τιμή τους αλλά και θα πωλούνται επίσης σε cup (peso cubano) από τις επιχειρήσεις που διέθεταν προιόντα μόνο σε cuc (τουριστικό πέσο) είναι το γάλα και το γάλα σε σκόνη, κρέμες, ρύζι, φασόλια, κονσερβοποιημένο κρέας και θαλασσινά , παιδικά παπούτσια  κλπ.

Τα μέτρα αυτά έρχονται σαν αποτέλεσμα της συζήτησης που έγινε στα Όργανα Λαϊκής Εξουσίας, στις μαζικές οργανώσεις, στο κόμμα και στον τύπο για το οικονομικό κλείσιμο του 2015 τον περασμένο Δεκέμβρη και τις σχετικές αποφάσεις του πρόσφατου 7ου Συνεδρίου του κόμματος.

3 σχόλια:

  1. einai kalo poy kapia nea ta exete metafrasei sta elinika kai mporoyme na exoyme kalhteri oikona ton pragmaton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσπαθούμε. στο blog Prensa Rebelde
    http://prensa-rebelde.blogspot.gr/

    θα βρεις αποκλειστικά μεταφρασμένη ειδησεογραφία από λατινοαμερικάνικα μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια