13 Ιουλίου 2016

To 54% του Προϋπολογισμού της Κούβας σε Υγεία και Εκπαίδευση


Οι πόροι του προϋπολογισμού που διατέθηκαν το 2015 για κοινωνική ασφάλιση επέτρεψαν την αύξηση της μέσης σύνταξης, από την οποία επωφελήθηκαν 1.675.225 συνταξιούχοι.
Η Υπουργός Οικονομικών και Τιμών Λίνα Πεδράσα ενημέρωσε το κουβανικό κοινοβούλιο ότι το 54% του Κρατικού Προϋπολογισμού το 2015, διατέθηκε στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.
Μιλώντας στην ολομέλεια της 7ης τακτικής Συνόδου της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, η υπουργός δήλωσε ότι τον περασμένο χρόνο εξασφαλίστηκαν όλες οι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες στον πληθυσμό, καλύπτοντας τις ανάγκες του.


Πρόσθεσε επίσης ότι όλοι εργάστηκαν σκληρά στον τομέα της υγιεινής  και για καταπολέμηση φορέων νοσημάτων απέναντι σε διάφορα επιδημιολογικά γεγονότα που έπληξαν την περιοχή.


Επιπλέον, σύμφωνα με το κείμενο που παρουσιάστηκε, διατέθηκαν 1.117 εκατομμύρια πέσος (44.678.000 δολάρια) για την επιδότηση φυσικών προσώπων για κατασκευαστικές εργασίες σε κατοικίες.

Σύμφωνα με την έκθεση του Παρατηρητηρίου Εκπαίδευση για Όλους στον Κόσμο - 2015 (EFA) της UNESCO, στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, η Κούβα είναι η μόνη χώρα που κατάφερε να επιτύχει αυτούς τους στόχους.




  •  Η Κούβα έχει επενδύσει στην διαμόρφωση δασκάλων και έχει επιτύχει μεγάλη πρόοδο στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Επιπλέον, η γενική διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΕ) Μάργκαρετ Τσάν, αξιολόγησε το σύστημα υγείας της Κούβας ως παράδειγμα προς μίμηση για την ικανότητα και την βιωσιμότητά του να αντιμετωπίζει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
  • Η Τσαν επεσήμανε επίσης το ρόλο που διαδραμάτισαν οι επαγγελματίες υγείας του νησιού, κατά την διάρκεια της επιδημίας του Έμπολα στις χώρες της Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια