15 Αυγούστου 2016

Μήνυμα της κουβανικής αντιπροσωπείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο


Βραζιλία, Ρίο ντε Τζανέιρο

Αγαπητέ Φιντέλ, θα είμαστε ευτυχείς αν την σημερινή μέρα σε είχαμε ανάμεσά μας.

Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που αυτή την 13η Αυγούστου, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, προσθέτουμε και τις δικές μας ευχές για τα 90α σου γενέθλια.

Ευχαριστούμε που πάντα εμπιστεύεσαι τους νέους, ευχαριστούμε που μας έχει επιτραπεί να φτάσουμε ως αθλητές στις υψηλότερες διοργανώσεις, που ο κουβανικός αθλητισμός – κατάκτηση της Επανάστασής μας - απολαμβάνει διεθνές κύρος. Ευχαριστούμε που τόσες γενιές ανδρών και γυναικών από τις πιο ταπεινές τάξεις της κοινωνίας μας, το πιο άξιο κομμάτι του αθλητισμού μας, καταλαμβάνει σήμερα κορυφαίες θέσεις.


Πόσα θα μπορούσαν να ειπωθούν σε αυτή την περίσταση γι αυτόν που τόσα έχει σημάνει και σημαίνει, σαν αήττητος αθλητής και στρατηγός.

Πως να προσπεράσουμε τόσες και τόσες στιγμές και περιστάσεις στις οποίες η χώρα μας έλαμψε με το δικό της φως και την δική της φωνή σε κάθε πρόκληση, χάρη στη δική σου σοφή, ακριβή και γαλήνια καθοδήγηση.

Εσείς έχετε απολαύσει μαζί με τον λαός μας τις δόξες και τις νίκες μας, μοιραστήκατε τις ήττες και τις λύπες και ενθαρρύνατε τα όνειρά μας.

Πως να μην γιορτάσουμε λοιπόν από εδώ, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, το μεγάλο προνόμιο να συμπέσουμε στην εποχή σου.

Σε εσάς είναι και θα είναι αφιερωμένη κάθε μας νίκη γιατί είμαστε δεσμευμένοι με την ιστορία μας.

Πολλές ευχές.

¡Hasta la Victoria Siempre!

13 Αυγούστου 2016



http://www.radioreloj.icrt.cu/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια