28 Σεπτεμβρίου 2016

Aντήχησε στον ΟΗΕ το αίτημα του τερματισμού του αποκλεισμού ενάντια στην Κούβα


Πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών της Αμερικάνικης Ηπείρου, της Αφρικής, της Ασίας και της Ωκεανίας επαναδιατύπωσαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην πόλη της Νέας Υόρκης, το αίτημα του άμεσου τερματισμού του αποκλεισμού των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina μεταδίδει ότι σε υψηλό επίπεδο και σε όλη την διάρκεια των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 26 Σεπτέμβρη, διακηρύχτηκε το αίτημα της άμεσης άρσης του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που διαρκεί εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια.

Δεκάδες ηγέτες στις παρεμβάσεις τους χαιρέτισαν την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων Αβάνας – Ουάσινγκτον και κάλεσαν τον Λευκό Οίκο να μεταφράσει αυτή την εξέλιξη σε τερματισμό αυτής της πολιτικής γενοκτονίας.

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια τόνισε ότι ο αποκλεισμός εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρή ζημιά στο λαό του νησιού, να παρεμποδίζει την οικονομία και τις σχέσεις της Κούβας με άλλες χώρες.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συζητήσει στα τέλη Οκτώβρη το κουβανικό ψήφισμα που διακηρύσσει τον τερματισμό του αποκλεισμού, το οποίο από το 1992, υποστηρίζετα συνεχώς ι με κατηγορηματικό τρόπο από την διεθνή κοινότητα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια