5 Οκτωβρίου 2016

Πανέτοιμη η Κούβα να "υποδεχθεί" τον τυφώνα Μάθιου


O τυφώνας Μάθιου θα εισέλθει στην Κούβα από την περιοχή Πούντο ντε Μαισί του Γκουαντάναμο σήμερα το απόγευμα. Αφού χτύπησε τις πρώτες πρωινές ώρες το έδαφος της Αϊτής το μετεωρολογικό φαινόμενο συνεχίζει το ταξίδι του προς την νοτιοανατολική περιοχή της Κούβας και στην 9 το πρωί ήταν ορατό από το μετεωρολογικό ραντάρ της Γκραν Πιέδρα του Σαντιάγκο ντε Κούβα. Ο τυφώνας εξελίσσεται με ανέμους ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα και με ριπές που φθάνουν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Ωστόσο, στα πλαίσια των μέτρων την κουβανικής Πολιτικής Προστασίας , στο Γκουαντάναμο έχουν εκκενωθεί περιοχές και έχουν μετακινηθεί  σε ασφαλείς χώρους ή σε συγγενείς 179.000 άτομα.









Σύμφωνα με τον ιστότοπο cubadebate σε αυτήν την περιοχή της νοτιοανατολικής Κούβας βρίσκονται 18 συνεργεία και 30 οχήματα της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν μεταφερθεί από τις δυτικές επαρχίες Πινάρ ντελ Ρίο, Αρτεμίσα και Μαγιαμπέκε και στην Αβάνα είναι συγκεντρωμένα και άλλα μέσα για να μεταφερθούν σιδηροδρομικώς, αν καταστεί ανγκαίο, για την αποκατάσταση των ζημιών από τον τυφώνα.
Αβάνα, Κούβα Maria Jerez Jerez (via facebook)

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία Περίπου 316.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις εστίες τους στην ανατολική Κούβα, η οποία αναμένεται να πληγεί εντός της ημέρας από τον ισχυρό τυφώνα Μάθιου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια