24 Οκτωβρίου 2016

Πάμε Θέατρο :«La Cocinera» (Η Μαγείρισσα) του Eduardo Machado


Το έργο παρουσιάζεται σε Πανελλήνια πρώτη από τις 14 Οκτώβρη 2016

Την παράσταση σκηνοθετεί ο  Λεωνίδας  Παπαδόπουλος   με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στον ομώνυμο ρόλο. 


Αγγέλων BήμαΣατωβριάνδου 36, Ομόνοια 

Ημέρες Παραστάσεων:  Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 19.00 & Κυριακή στις 20.30

Τιμές Εισιτηρίων:  Κανονικό: 12 ευρώ,   Φοιτητικό-Άνω των 65: 8 ευρώ,  Ανέργων-Ατέλειες: 5 ευρώ. 

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά



Το έργο

Το έργο αρχίζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1959. Την βραδιά που ο Φιντέλ Κάστρο προελαύνει στην Αβάνα. Την ίδια εκείνη βραδιά, πολλοί υποστηρικτές του δικτάτορα Μπατίστα, μαζί και η εύπορη Άντρια με τον σύζυγο και το αγέννητο παιδί τους, ειδοποιημένοι από το καθεστώς που καταρρέει, εγκαταλείπουν άρον-άρον την Κούβα για να καταφύγουν στην ασφάλεια των απέναντι ακτών της Φλόριντα. Πριν φύγει, η Άντρια ορκίζει την πιστή μαγείρισσα της οικογένειας να μην εγκαταλείψει το αρχοντικό της, να διαφυλάξει άθικτη την περιουσία της οικογένειας και να μην επιτρέψει σε κανέναν να πατήσει το πόδι του εκεί μέχρι η Άντρια και η οικογένειά της να ξαναγυρίσουν. Η οικογένεια φεύγει και η Cocinera μένει πιστή στον όρκο της για τα επόμενα σαράντα χρόνια! Με κάθε τίμημα και παρά τις τεράστιες φυσικές και συναισθηματικές απώλειες για την ίδια και για την οικογένειά της. Μόνο που, όταν, μετά από σαράντα χρόνια άνισου αγώνα της Cocinera για να μείνει πιστή σε όσα ορκίστηκε, επιτέλους, η κόρη της Άντρια πράγματι εμφανίζεται στην πόρτα του αρχοντικού, τίποτα δεν γίνεται όπως κανείς θα περίμενε.


Το έργο - κεντημένο με τα χρώματα, τις μουσικές και τους χορούς της Κούβας- παράλληλα με την ιστορία της Cocinera, παρακολουθεί και την πολυκύμαντη ιστορία της Κούβας αυτά τα σαράντα χρόνια. Ο αγώνας της Cocinera αντικατοπτρίζει το πολιτισμικό χάσμα ανάμεσα σε ένα παρελθόν που αγωνίζεται να επιβιώσει και σε ένα σκληρό και αβέβαιο μέλλον. Και αυτά ιδωμένα μέσα από την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα, την αισιοδοξία και την ευγένεια του Κουβανικού λαού.

Ο συγγραφέας

Ο Eduardo Machado γεννήθηκε στη Κούβα αλλά έφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 8 ετών. Μεγάλωσε στο Λος Άντζελες. Έχει γράψει πάνω από 40 θεατρικά έργα τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Από το 2004 μέχρι το 2010 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Off-Broadway θεατρικού οργανισμού INTAR στη Νέα Υόρκη. Είναι μέλος του Actors Studio, του Ensemble Studio Theatre καθώς και της Ένωσης Νέων Δραματουργών. Πρόσφατα έγινε πρόεδρος στο Goldberg Department of Dramatic Writing της Νέας Υόρκης.

Συντελεστές παράστασης:

Μετάφραση – Προσαρμογή: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία-Επιμέλεια Μουσικής: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Όλγα Ντέντα
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Αλέξης Φούκος
Χορογραφίες: Αλεξάνδρα Σαλταούρα, Quickstep
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Video: Νικήτας Χάσκας
Μουσική Διδασκαλία: Λιάνα Τζερεφού
Ειδικός Συνεργάτης: Lazaro Anardo,
Βοηθός Ενδυματολόγου: Αλεξία Μπελογιάννη
Φωτοογραφίες Παράστασης: Στέλιος Δανηίλ-Γεωργία Σιέττου

Διανομή

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Μπάμπης Χατζηδάκης
Δώρα Θωμοπούλου
Μίλτος Σαμαράς
Μαρία Δερεμπέ

Συμμετέχουν ακόμη οιΑπόστολος Μαλεμπιτζής, Ρένα Μαυροεϊδάκη, Παύλος Παυλίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια