9 Δεκεμβρίου 2016

Χαιρετιστήριο του Δικτύου Blogger "La Red Solid@ria Griega" στην εκδήλωση τιμής για τον Φιντέλ στην Αλκυονίδα


Λάζαρος Κικίδης
(Aqui no se rinde nadie )
Μια δυναμική και πεισματάρα μειοψηφία στον Κυβερνοχώρο

Σ' ένα από τα τελευταία άρθρα του ο Φιντέλ αναφέρθηκε στην τηλεμαχία Τραμπ-Κλίντον και επισήμανε το πόσο παραπολιτικά αυτό κινήθηκε χωρίς να θίξει οποιοδήποτε ουσιαστικό ζήτημα. Αλλού είχε αναφερθεί στις ιστορικές ακροβασίες του Obama στην ομιλία του στην Αβάνα, στην ανάγκη να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να είμαστε μαρξιστές-λενινιστές. Τα άρθρα του ήταν μία όαση στον οχετό παραπολιτικών, κιτρινισμού και κανιβαλισμού που ευτελίζει το δημόσιο διάλογο.

Το κενό βέβαια δεν είναι ανεκπλήρωτο η Κούβα έχει μία νέα γενιά φλογερών επαναστατών που θα πολεμούν μέχρι να σβήσει ο ήλιος και να στεγνώσει η θάλασσα. Δοσμένοι ολοκληρωτικά στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού κρατάνε τις επιτροπές υπεράσπισης της Επανάστασης και τα Συνδικάτα μαζικά και ολοζώντανα. 46.000 λαϊκές συνελεύσεις λειτουργούν και παρεμβαίνουν σήμερα στα κοινά του νησιού.
Η Επανάσταση είναι ολοζώντανη στην Rafaela, τον Nini και τον Raidel. Στους Κουβανούς γιατρούς που θεραπεύουν αρρώστους στην Αφρική, στους Ολυμπιονίκες, στους αγρότες και τους επιστήμονες.
Σε όλους όσους δεν παραμυθιάζονται και ξέρουν πως η Αυτοκρατορία δεν τους βλέπει παρά μόνο ως μία ευκαιρία για επέκταση και επενδύσεις.

Όποιος πιστεύει ότι ο λαός που ξεπέρασε βασιζόμενος στις δυνατότητές του τις τρομακτικές ανατροπές της δεκαετίας του 90 όπου ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε απλά θα νομοθετήσει την κατάλυση του σοσιαλισμού είναι γελασμένος.

Ο Fidel έκανε κάτι μοναδικό μπροστά στις ανατροπές στην Σοβιετική Ένωση είπε στον λαό του ότι οι δειλοί επιστρέφουν στην σκλαβιά και οι γενναίοι συνεχίζουν τον αγώνα. Φυσικά ο λαός επέλεξε το δεύτερο ακόμα και όταν αυτό σήμαινε ότι θα τρέφονται με μία χούφτα ρύζι και ένα αυγό.

Η Κούβα σε καμία περίπτωση δεν μοιρολατρεί,  δεν το έκανε ποτέ. Έχει επεξεργασμένες θέσεις με στόχευση ένα σοσιαλισμό όπου οι άνθρωποι θα ευημερούν. Παράλληλα προσπαθεί να γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων που αφορούν στην ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής ενώ ταυτόχρονα δεν κάνει εκπτώσεις στις σχέσεις της με τις Η.Π.Α.

Αποτίουμε λοιπόν ένα Αντίο σ' έναν άνθρωπο που αναδείχτηκε και εξυψώθηκε καθώς υλοποίησε τους ανεκπλήρωτους πόθους του λαού του και προσέφερε τα πάντα στην υπεράσπιση της Επανάστασης.

Εν συνεχεία εγγυόμαστε πως απ' όλα τα πόστα θα υπερασπιζόμαστε το παρελθόν , το παρόν και το μέλλον της Κουβανικής Επανάστασης. Στην προσπάθεια αυτή θα έχουμε απέναντί μας πολλούς με επιλεκτικές ευαισθησίες και χυδαίους κανιβάλους αλλά αφού ο Φιντέλ από την Αβάνα ως το Βήμα του Ο.Η.Ε. υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της ανθρωπότητας το ίδιο θα κάνουμε και εμείς.


Red solidaria Griega







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια