26 Δεκεμβρίου 2016

Κουβανικά Laptops και Τablets (+video)


Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στην Αβάνα μια υβριδική γραμμή παραγωγής Τablets και φορητών υπολογιστών, μετέδωσε η κουβανική τηλεόραση. Το εργοστάσιο της Κρατικής Βιομηχανικής Εταιρείας Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρονικών, θα παράγει στο εξής Laptops Core i3, Celeron και Core i5, όλα έκτης γενιάς.
Αρχικά η παραγωγή θα διατίθεται στην χονδρική αγορά, σε κρατικές μονάδες και οργανισμούς, καθώς και στην κεντρική κυβέρνηση. Το εργοστάσιο μπορεί να παράγει 500 μονάδες ημερησίως, και να διαθέτει μια παραγωγή 120.000 το χρόνο. Όσο αφορά τα Tablets, θα παράγονται σε μοντέλα των 8 και 10 ιντσών.



Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος παραγωγής Φερνάντο Φερνάντες, τα Τablets των 10 ιντσών θα διατίθενται με μια σειρά περιφερειακά, όπως πληκτρολόγιο, που σχεδόν θα επιτρέπουν την μετατροπή τους σε mini laptop. Θα διαθέτουν επίσης θύρες για ΗDMI, USB, mini USB κ.α.

Η αρχική παραγωγή βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου των επιδόσεων και επιδέχεται αρκετές βελτιώσεις. Για να εξασφαλίσουν την ανθεκτικότητα τους, οι σχεδιαστές έλαβαν υπ όψη τις συνθήκες της υγρασίας στη χώρα μας και το γεγονός ότι οι υπολογιστές θα χρησιμοποιούνται από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Η εταιρεία Ηaier παρέχει όλο τον εξοπλισμό και τις πρώτες ύλες για την έγκαιρη έναρξη της παραγωγής. Πρώτα απ όλα η UCI, υποστηρίζει τα λειτουργικά συστήματα NOVA και ΝovaDroid για τα Τablets και τα υπόλοιπα υλικά τα έχει αναλάβει η εταιρεία Ηλεκτρονικών.


Σχετικές αναρτήσεις:
Οι υπαίθριοι χώροι πλοήγησης στο διαδίκτυο στην Κούβα  
Η Κούβα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την “Agenda Conectar 2020” 
Νέοι μαζικοί χώροι πλοήγησης στο ιντερνετ στην Κούβα 
Το ιντερνετ στην Κούβα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια