20 Ιανουαρίου 2017

Guardalavaca , για πολλούς η ομορφότερη παραλία της Κούβας που το όνομά της σημαίνει “Φύλαξε την αγελάδα”

Η περιοχή Γκουαρδαλαβάκα βρίσκεται στο δήμο Ντε Μπάνες, της επαρχίας Ολγίν, 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας. Πολλοί την θεωρούν ως την ομορφότερη παραλία του νησιού, ομορφότερη και από τις παραλίες της χερσονήσου του Βαραδέρο. Λέγεται ότι είναι από τα πρώτα λιμάνια του νησιού που γνώρισε ο Κολόμβος και βεβαίως εντυπωσιάστηκε από την φυσική ομορφιά της περιοχής.

Η περιοχή αναπτύχθηκε τουριστικά τα τελευταία χρόνια του προηγούμενου αιώνα και δημιουργήθηκαν τουριστικά θέρετρα και ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων γνωστών αλυσίδων (Gaviota, Cubanacan, Meliá, Blue Diamond, Blau).

Eκτός από την βασική παραλία, που απ αυτήν πήρε το όνομά της ολόκληρη η περιοχή, υπάρχουν και μικρότερες , εξ ίσου όμορφες, όπως η Playa Esmeralda και η Playa Las Caleticas.

Στο παρελθόν, το λιμάνι αποτέλεσε καταφύγιο για τους πειρατές και κέντρο λαθρεμπορίου για τα ευρωπαικά προιόντα και σύμφωνα με τον μύθο, η περιοχή πήρε το όνομά της από την κραυγή των κτηνοτρόφων κατοίκων της περιοχής, οι οποία φώναζαν “Guarda la Vaca” (Φύλαξε την αγελάδα) όταν έβλεπαν να πλησιάζει καράβι, το οποίο πιθανότατα ήταν πειρατικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια