27 Ιανουαρίου 2017

Ενα χρόνο μετά την διεθνή διάσκεψη "Με όλους για το καλό όλων" της Αβάνας (+video)


Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου “Με όλους για το καλό όλων που οργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας από την Πολιτιστική Εταιρεία Χοσέ Μαρτί της Κούβας και το “Πρόγραμμα Χοσέ Μαρτί” της UNESCO από τις 25 έως τις 28 Γενάρη 2016.


Σε αυτή την διεθνή συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 500 αντιπρόσωποι από 50 χώρες, δεκάδες προσωπικότητες διεθνούς κύρους και έγινε μία άκρως ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για όλα σχεδόν τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας.


Μαζί με την Νατάσα Τερλεξή είχαμε την τύχη -μιας και βρισκόμαστε ήδη στη Κούβα από τον Οκτώβρη – να βιώσουμε την εξαιρετική αυτή εμπειρία, εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χοσέ Μαρτί και το Δίκτυο Blogger “La Red Solidaria Griega” και να συναντήσουμε παλιούς φίλους, από όλο τον κόσμο, και να κάνουμε νέους.

Μήνες μετά μας επισκέφτηκε στην Αθήνα ένα γκρουπ 21 Ολλανδών φοιτητών και συνεχίσαμε την συζήτηση που ανοίξαμε στην Αβάνα.

Λόγω ακριβώς της κατάστασης στην Ελλάδα, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον στην παρουσίαση που κάναμε στις εργασίες κατά επιτροπές του Συνεδρίου, με τίτλο Μαρτί και σημερινή Ελλάδα: «Διαβάζοντας Μαρτί στην Αθήνα»

Η διεθνής αυτή συνάντηση ήταν αναμφισβήτητα πολύ παραγωγική και ενδιαφέρουσα και μας κρατά τις “μπαταρίες γεμάτες” μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά. Το 2018 θα πραγματοποιηθεί πάλι αυτή η συνάντηση και ανυπομονούμε ήδη.

Τέλος (για να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας), η παρουσίασή μας έκανε αίσθηση, όχι κυρίως λόγω της ικανότητάς μας, αλλά λόγω του ενδιαφέροντος για την Ελλάδα και γιατί επίσης, είχαμε ετοιμάσει μερικές δεκάδες DVD που μοιράσαμε σε πολλούς αντιπρόσωπους που εκτός από την ίδια την παρουσίαση, είχαμε μέσα τα 2-3 γνωστά ντοκιμαντέρ για την κρίση (καταστρόικα, χρεοκρατία κλπ) και μερικά βίντεο από κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. 

Όποιος-όποια ενδιαφέρεται, μπορεί αν θέλει να κατεβάσει ολόκληρη την παρουσίαση από  ΕΔΩ .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια