3 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνές Βραβείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην διεθνή κουβανική ιατρική μπριγάδα “Ηenry Reeve”


Η διεθνής κουβανική ιατρική μπριγάδα Ηenry Reeve, η οποία εξειδικεύεται σε φυσικές καταστροφές και σοβαρές επιδημίες, κέρδισε το ειδικό γραφείο Δημόσιας Υγείας στη μνήμη του Δρ. Lee Jong-wook, το οποίο της απένειμε ομόφωνα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Αυτό το βραβείο, αναγνωρίζει το έργο της αλληλεγγύης που προσφέρει η Κούβα, θέτοντας στην διάθεση πολλών εθνών την ανθρώπινη και επαγγελματική ποιότητα των γιατρών της. Επιβραβεύει επίσης το αλτρουιστικό έργο και την ανιδιοτέλεια των 250 κουβανών ειδικών γιατρών, που αντιμετώπισαν στη Σιέρα Λεόνε, την Λιβερία και την Γουινέα, την επικίνδυνη επιδημία του ιού Έμπολα που έπληξε αυτές τις χώρες της Αφρικής από το 2014 έως το 2015.

Το Βραβείο Δημόσιας Υγείας στη μνήμη του Δρ. Lee Jong-wook, θεσμοθετήθηκε το 2008 από τον ΠΟΥ και απονέμεται σε πρόσωπα και κυβερνητικούς ή μη οργανισμούς , που έχουν εξαιρετική συμβολή στην δημόσια υγεία και επιβραβεύει τις εκτεταμένες δράσεις για την αυστηρή εκπλήρωση των δεσμεύσεων και των φυσιολογικών υποχρεώσεων.

Η τελετή απονομής του βραβείου στην μπριγάδα “Ηenry Reeve”, θα λάβει χώρα στη διάρκεια της 70ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 31 Μάη του τρέχοντος έτους στη Γενεύη.

Η ιατρική μπριγάδα “Ηenry Reeve” ιδρύθηκε στις 19 Σεπτέμβρη 2005 στην Αβάνα, από τον ιστορικό ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Ρους και από τότε, πάνω από 7.000 μέλη της έχουν προσφέρει βοήθεια σε 19 χώρες (δύο φορές σε Αϊτή και Χιλή) σε κάθε γωνιά του κόσμου, παρέχοντας εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη σε περισσότερο από 3.500.000 ανθρώπους, σώζοντας τη ζωή σε πάνω από 80.000 από αυτούς.

Ο οργανισμός - σημαιοφόρος του κουβανικού ιατρικού διεθνισμού, ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης 2015, με πρόταση από  την Ετήσια Συνέλευση Νορβηγών Συνδικαλιστών και έλαβε – μεταξύ άλλων διακρίσεων – το βραβείο Αλληλεγγύης 2016, που απονέμει ο ιταλικός οργανισμός Foedus.

H Διεθνής Μπριγάδα Κουβανών Γιατρών εξειδικευμένων στην αντιμετώπιση καταστροφών και σοβαρών επιδημιών “Ηenry Reeve” διατηρεί ως υπόσχεση εργασίας και θυσίας τα λόγια του Comandante en Jefe Φιντέλ Κάστρο Ρους, που εκφώνησε την ημέρα της ίδρυσής της: “Εμείς προσφέρουμε την εκπαίδευση επαγγελματιών διατεθειμένων να αγωνιστούν ενάντια στον θάνατο... Θα αποδείξουμε ότι υπάρχει απάντηση σε πολλές από τις τραγωδίες του πλανήτη. Έχουμε αποδείξει ότι ο άνθρωπος μπορεί και πρέπει να είναι καλύτερα. Έχουμε αποδείξει την αξία της συνείδησης και της ηθικής. Εμείς προσφέρουμε ζωή”. 

http://www.acn.cu/salud/24663












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια