28 Φεβρουαρίου 2017

Στην Κούβα ο Περουβιανός ποδοσφαιριστής που αφιέρωσε το γκολ στον Φιντέλ (+video)

Juan Cominges, ποδοσφαιριστής που πανηγύρισε το γκολ και το αφιέρωσε στον Φιντέλ. Foto: @JUanchiCominges.
Είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στην έδρα του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP) τον περουβιανό ποδοσφαιριστή Χουάν Κονμίγκες, ο οποίος αφιέρωσε ένα από τα γκολ του στον Φιντέλ αναγράφοντας στην φανέλα του μήνυμα με το όνομά του.

Έγραφε ο τύπος εκείνες τις μέρες: H ευκαιρία παρουσιάστηκε σε ένα πέναλντι που ο Κονμίγκες ανέλαβε να εκτελέσει. Σουτάρισε δυνατά με σιγουριά στη δεξιά πλευρά του τερματοφύλακα. Έτρεξε με ηρεμία πανηγυρίζοντας έβγαλε την φανέλα και σήκωσε και τα δυο του χέρια για να μπορέσει ο κόσμος να δει το σύνθημα στην λευκή εσωτερική φανέλα: “HASTA LA VICTORIA SIEMPRE FIDEL”.

H είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς εκείνες τις ημέρες ο τύπος κάλυπτε τις αντιδράσεις για τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης και μία εφημερίδα τιτλοφόρησε την είδηση: “O Φιντέλ Κάστρο ζει σε ένα περουβιάνικο γκολ”.

Kαι ο ίδιος πρόσθεσε με τις δηλώσεις του : “Κράτησα από τον Τσε, αυτή την ικανότητα απελευθέρωσης, να πηγαίνεις σε έναν αγώνα που έχεις περισσότερα να χάσεις από το να κερδίσεις. Λέω: “Aν αυτοί οι τύποι είναι ικανοί να ονειρεύονται, κι εγώ τολμώ να ονειρεύομαι, να επικεντρώνομαι σε αυτό που πιστεύω, στο ποδόσφαιρο, στη ζωή”. 

“Ο Φιντέλ με σημάδεψε σε αυτό. Ο Φιντέλ στην επίθεση στην Μονκάδα, στην εξορία του στο Μεξικό, στην οργάνωση της (εκστρατείας της) Γκράνμα, επέδειξε ανώτερη νοημοσύνη ( και επέζησε) από έναν βάναυσο οικονομικό αποκλεισμό και υπήρξε συνεπής σε αυτό που σκεφτόταν πάντα”.
www.cubadebate.cu/noticias/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια