10 Μαΐου 2017

Συνάντηση των κουβανών που κατοικούν στην Ελλάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


                  Αθήνα                                                             Θεσσαλονίκη                         

Πάνω από 100 κουβανοί, μαζί με τις οικογένειές τους, συμμετείχαν την Κυριακή 7 Μάη στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα, όπου μίλσαν και συμμετείχαν στην παραδοσιακή κουβανική γιορτή, η πρέσβης Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνια και ο πρόξενος Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα του κουβανού υπουργού εξωτερικών και τις σχέσεις των δύο χωρών και μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες απαίτησαν για άλλη μια φορά τον τερματισμό του αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ.


Από την συνάντηση δεν έλειψε η κλασική “οικογενειακή φωτογραφία” και το παραδοσιακό γλέντι που ολοκληρώνει κάθε συνάντηση τέτοιου είδους. Επίσης, συμμετείχε, η Μαρία Βιγιέγκας, πρόεδρος του Συλλόγου Κουβανών της Θεσσαλονίκης ( Asociación de Cubanos Residentes en Salónica [ (ACRS] ).

Ο Σύλλογος αυτός ιδρύθηκε πρόσφατα με σκοπό να πραγματοποιεί συλλογικές δραστηριότητες κοινωνικού – πολιτιστικού και πατριωτικού περιεχομένου για τους κουβανούς της συμπρωτεύουσας και τις οικογένειές τους. δραστηριότητας, μαζί με τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Έχει κάνει ήδη δύο συναντήσεις, την δεύτερη για να γιορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά, στην οποία συμμετείχαν οι κουβανοί διπλωμάτες που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση τιμής για τον Comandante en Jefe Φιντέλ Κάστρο που οργάνωσε ο τοπικός Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια