16 Μαΐου 2017

Διεθνής Έκθεση Cubadisco 2017


Αβάνα, Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANC) - Στο θέατρο της πρωτεύουσας Αstral ξεκίνησε με το γκαλά των βραβείων, η 21η Διεθνής Έκθεση Cubadisco 2017, αφιερωμένη αυτή τη φορά στη “Nueva Trova” (είδος κουβανικής μουσικής).

Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 21 του μηνός, θα επιλεγούν τα βραβεία για κάθε κατηγορία, ανάμεσα από πάνω από 100 δισκογραφικές παραγωγές διαφορετικών ειδών μουσικής.

Το πιο σημαντικό ραντεβού της εθνικής δισκογραφίας θα φιλοξενήσει αυτές τις μέρες ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από τις οποίες το δυνατό σημείο της έκθεσης είναι το Διεθνές Συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Κουβανικής Μουσικής.


Στη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα οι συνήθεις παρουσιάσεις δίσκων και άλλων εθνικών προϊόντων, εξειδικευμένες επισκέψεις στους αντίστοιχους οργανισμούς και οι αναμενόμενες συναυλίες κουβανών και ξένων καλλιτεχνών.

Μεταξύ των χώρων που θα φιλοξενήσουν τις δραστηριότητες της έκθεσης, είναι το Εθνικό Θέατρο, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια και το κλείσιμο της έκθεσης, το Θέατρο Mella, το Σπίτι Πολιτισμού της ALBA, o πολυχώρος Pabellón, οι τροπικοί κήποι του Tropical και η Εθνική Ένωση Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας (UNEAC).

Η 21η Διεθνής Έκθεση Cubadisco 2017 είναι αφιερωμένη επίσης στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Sindo Garay και στα 50 χρόνια από την Πρώτη Συνάντηση Τραγουδιού Διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από το Casa de las Americas.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια