4 Μαΐου 2017

O Γ.Μαυρίκος, ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) καταδικάζει τον αποκλεισμό της Κούβας


Αβάνα, 30 Απρίλη, Κουβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ANC) - Ο Γιώργος Μαυρίκος, γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, καταδίκασε σήμερα στην Αβάνα, τον συνεχιζόμενο για πάνω από μισό αιώνα, οικονομικό, εμπορικό και χρηματοοικονομικό αποκλεισμό (εμπάργκο) της Κούβας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μαυρίκος επεσήμανε ότι οι ξένοι συνδικαλιστές που συναντήθηκαν στην Αβάνα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα παρέμβουν στη Σύνοδο του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ και θα ζητήσουν τον τερματισμό της εγκληματικής αυτής πολιτικής.

Σημείωσε επίσης, ότι από την νίκη της Επανάστασης το 1959, η ΠΣΟ είναι υπερήφανη για τα επιτεύγματα του κουβανικού λαού και τον υποστηρίζει κάθε στιγμή, όπως αποδεικνύει η παρουσία περισσότερων από 1.700 ξένων αντιπροσώπων με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Εργαζομένων.


Τόνισε επίσης, ότι αυτό είναι ένα δείγμα σεβασμού και αλληλεγγύης προς τον κουβανικό λαό και θεωρούμε ότι όλα τα προοδευτικά κινήματα πρέπει να αγωνιστούμε για την άρση του αποκλεισμού και έχουμε την γνώμη ότι είναι δυνατή η επίτευξη αυτού του στόχου.

Υπενθύμισε ότι η ΠΣΟ ανέπτυξε μία μεθοδική διεθνή καμπάνια για την απελευθέρωση των πέντε κουβανών που παρέμειναν για πάνω από 16 χρόνια στις βορειοαμερικάνικες φυλακές, επειδή αγωνίστηκαν ενάντια στην τρομοκρατία.

Ανακοίνωσε ακόμη, οτι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μια διεθνής εκδήλωση, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται το θέμα του αποκλεισμού και της αλληλεγγύης με την Κούβα, στην οποία είναι προσκεκλημένος ο Ουλίσες Γκιλάρτε, Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Συνδικάτου της Κούβας, ο οποίος είναι και πρώτος αντιπρόεδρος της ΠΣΟ.

Τελειώνοντας, ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συγκληθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας το Προεδρικό Συμβούλιο της ΠΣΟ, όπου θα χαράξει τη στρατηγική του για τα επόμενα πέντε χρόνια, για την δίκαιη υπόθεση των εργαζόμενων. Στη σύνοδο θα εκφραστεί επίσης, η αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής, ιδιαίτερα της Βενεζουέλας και της Βραζιλίας.

Από αυτή μας την επίσκεψη στην Κούβα, δεν θα μπορούσε να λείψει ένας εγκάρδιος φόρος τιμής στο Comandante en Jefe Φιντέλ Κάστρο, ενός επαναστάτη που έγραψε ιστορία με το έργο του υπέρ των ταπεινών.

http://www.acn.cu/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια