4 Αυγούστου 2017

Μήνυμα του Δικτύου για την υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, προς τον ηρωικό Μπολιβαριανό λαό της Βενεζουέλας

https://redhsite.wordpress.com
"Σε αυτό το πνεύμα, αυτή την κρίσιμη στιγμή υπογραμμίζουμε την σημασία της γνώσης για το ποια είναι η σωστή πλευρά στην ταξική πάλη στη Βενεζουέλα, την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
  Για μας, είναι και πάντα θα είναι το αντιπάλεμα του ιμπεριαλισμού και η υπεράσπιση της πολιτικής, οικονομικής και εδαφικής ακεραιότητας της Βενεζουέλας και όλων των χωρών της αμερικάνικης ηπείρου."

Το Δίκτυο Διανοουμένων, Καλλιτεχνών και Κοινωνικών Κινημάτων για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, επιθυμεί να συγχαρεί να συγχαρεί τον λαό της Βενεζουέλας για το μάθημα δημοκρατίας που έδωσε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση. 

Ενάντια στις προσπάθειες της εγχώριας και διεθνούς δεξιάς να προκαλέσει τρόμο και μίσος, για να αποτρέψει μέσω του τρόμου της εξάσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της ψήφου, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να πουν όχι στη βία, να πουν ναι στην Εθνική Συντακτική Συνέλευση, ως εργαλείο για την ειρήνη, ως ένα τρόπο για το βάθεμα της συμμετοχικής διαδικασίας και την συνταγματική κατοχύρωση της προόδου που επιτεύχθηκε από το 1999, με την εκλογή του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες Φρίας στην προεδρία. 

Αξίζει να σημειωθεί η αισχρή ιμπεριαλιστική παρέμβαση (όπως αναγνώρισε η ίδια η CIA,χωρίς ίχνος αμηχανίας) καθώς και η ενίσχυση, υποκίνηση και νομιμοποίηση της βίας από τα μονοπώλια της (παρά)πληροφόρησης. 

Όχι μόνο αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα και τα πάνω από 8 εκατομμύρια ψήφους του λαού της Βενεζουέλας, αλλά καταδικάζουμε και κάθε τωρινή ή μελλοντική παρέμβαση αποσταθεροποίησης της νόμιμης κυβέρνησης με επικεφαλής τον Νικολάς Μαδούρο, καθώς και της εγκαθίδρυσης της ίδιας της Συντακτικής Συνέλευσης. Καλούμε τους λαούς της Δικής μας Αμερικής να καταδικάσουν απερίφραστα και ενεργητικά την συνενοχή των δεξιών κυβερνήσεων της περιοχής και τις σοβαρές πραξικοπηματικές ενέργειες και παρεμβάσεις της Ουάσινγκτον κατά της Βενεζουέλας. 

Εμείς λέμε ναι στην Συντακτική Συνέλευση ως μορφή βαθέματος της λαϊκής εξουσίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κληρονομιάς του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, που πάντα αγωνίστηκε για μια Βενεζουέλα και μια Λατινική Αμερική άξια και κυρίαρχη. 

Σε αυτό το πνεύμα, αυτή την κρίσιμη στιγμή υπογραμμίζουμε την σημασία της γνώσης για το ποια είναι η σωστή πλευρά στην ταξική πάλη στη Βενεζουέλα, την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Για μας, είναι και πάντα θα είναι το αντιπάλεμα του ιμπεριαλισμού και η υπεράσπιση της πολιτικής, οικονομικής και εδαφικής ακεραιότητας της Βενεζουέλας και όλων των χωρών της αμερικάνικης ηπείρου. 

Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας 
Στη Δική μας Αμερική, 31 Ιουλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια