21 Απριλίου 2018

Η σύνθεση του ανώτερου οργάνου εξουσίας της Κούβας

Το Συμβούλιο του Κράτους που εκλέχτηκε από την Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας:



Miguel Díaz-Canel, Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών 

÷ Ηλικία: 57 ετών 
÷ Εκπαίδευση Ανώτατη 
÷ Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Μάστερ στη Διοίκηση 
÷ Βουλευτής από τον δήμο της Σάντα Κλάρα, γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1960 και ήταν μέχρι τώρα Α Αντιπρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών. Είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας. Είναι Ηλεκτρονικός μηχανικός και έχει Μάστερ στη Διοίκηση. Διετέλεσε Α Γραμματέας της UJC στην επαρχία Βίγια Κλάρα και Β Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής της οργάνωσης. Διετέλεσε επίσης Πρώτος Γραμματέας του ΚΚ Κούβας στις επαρχίες Βίγια Κλάρα και Ολγίν και υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2009 έως το 2012. Το 2012 ανέλαβε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών.Υπηρέτησε στην Αντιαεροπορική Άμυνα και στην Επαναστατική Πολεμική Αεροπορία (DAAFAR) και έχει εκπληρώσει διεθνιστικές αποστολές.



Salvador Valdés Mesa, Πρώτος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους 
÷ Ηλικία: 72 ετών 
÷ Επίπεδο Μόρφωσης: Ανώτατο 
÷ Καθήκοντα: Μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους ÷ Οργανώσεις: ΚΚ Κούβας (PCC), Κέντρο Εργαζομένων Κούβας (CTC), Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης (CDR). 
÷ Ανέλαβε διάφορες υπευθυνότητες στα Όργανα της Λαϊκής Εξουσίας, στο Κόμμα και στο CTC, στο οποίο διετέλεσε Δεύτερος Γραμματέας, Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συνδικάτου Εργαζόμενων Αγροτών και Δασεργατών. Διατέλεσε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και πρώτος Γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος στο Καμαγουέι.

Ramiro Valdés Menéndez, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους 
÷ Ηλικία: 85 ετών 
÷ Επίπεδο Μόρφωσης: Ανώτατο 
÷ Καθήκοντα: Κομαντάντε της Επανάστασης, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Αντιπρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών. 
÷ Οργανώσεις: PCC, CDR, Ένωση Μαχητών Κουβανικής Επανάστασης (ACRC). 
÷ Συμμετείχε στην επίθεση στο στρατόπεδο Μονκάδα, στην εκστρατεία της Γκράνμα, μαχητής στον Επαναστατικό Στρατό, έλαβε τον βαθμό του Κομαντάντε. Μετά την νίκη της Επανάστασης, διατέλεσε Υποδιοικητής του στρατοπέδου La Cabaña, Στρατιωτικός Διοικητής της Κεντρικής Κούβας, επικεφαλής των Οργάνων Ασφάλειας του Κράτους. Διατέλεσε επίσης, υπουργός Εσωτερικών, πρώτος αναπληρωτής υπουργός των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων (FAR), βοηθός του Κομαντάντε Φιντέλ, αναπληρωτής πρωθυπουργός υπεύθυνος του Τομέα Κατασκευών, Υπουργός Πληροφορικής και Επικοινωνιών και αντιπρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών. 
Είναι ιδρυτικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος. 
Έχει εκπληρώσει τις σημαντικές αποστολές της κρατικής, πολιτικής και οικονομικής φύσης, όπως η αναζήτηση, εκταφή και μεταφορά στην Κούβα των οστών του Τσε και των συντρόφων του στη Βολιβία. 
Είναι ήρωας της Δημοκρατίας της Κούβας. 

Roberto Tomás Morales Ojeda, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους 
÷ Ηλικία: 50ετών 
÷ Επίπεδο Μόρφωσης: Ανώτατο 
÷ Καθήκοντα: Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος. Υπουργός Δημόσιας Υγείας 
÷ Οργανώσεις: PCC, CTC, CDR 
÷ Γιατρός: Μάστερ στη Δημόσια Υγεία. 
÷Ξεκίνησε στην πολυκλινική του δήμου Las Rodas. Aνέλαβε διάφορες αρμοδιότητες: Δημοτικός διευθυντής Υγείας στο Las Rodas και στο Δήμο του Σιενφουέγος. Υφυπουργός Υγείας. Στο Κόμμα διατέλεσε γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής του Σιενφουέγος και μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής. 

Gladys María Bejerano Portela, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους 
÷ Ηλικία: 71 ετών 
÷ Επίπεδο Μόρφωσης: Ανώτατο 
÷ Καθήκοντα: Γενική Επιθεωρήτρια της Δημοκρατίας της Κούβας 
÷ Οργανώσεις: PCC, CTC, CDR, Ομοσπονδία Γυναικών Κούβας (FMC). 
÷ Γιατρός: Μάστερ στη Δημόσια Υγεία. 
÷ Επαγγελματικό στέλεχος του κόμματος εδώ και 30 χρόνια, από τον Δήμο έως την ένταξή της στα όργανα διεύθυνσης σε εθνικό επίπεδο. Επίτροπος στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συμβουλίου των Υπουργών. Αναπληρωτής Υπουργός Επιθεώρησης και Ελέγχου και Υπουργός. Εξελέγη Γενική Επιθεωρήτρια και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους. 

Inés María Chapman, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους 
÷ Ηλικία: 52 ετών 
÷ Επίπεδο Μόρφωσης: Ανώτατο 
÷ Καθήκοντα: Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Υδάτινων Πόρων 
÷ Οργανώσεις: PCC, CTC, CDR, FMC 
÷ Ανέλαβε διάφορες υπευθυνότητες στην Ομοσπονδία Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης (FEEM), στην Ομοσπονδία Φοιτητών Κούβας (FEU) και στhn UJC. Εργάστηκε στην επιχείρηση “Holguin Hydroeconomy”, αναλαμβάνοντας διάφορες ευθύνες και στη συνέχεια στην Εταιρεία Επενδύσεων και Έργων. Διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής της Εταιρείας Υδάτινων Πόρων και επαρχιακός εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Υδάτινων Πόρων (INRH). Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και του Συμβουλίου του Κράτους. 

Beatriz Jhonson, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους 
÷ Ηλικία: 48 ετών 
÷ Επίπεδο Μόρφωσης: Ανώτερο 
÷ Καθήκοντα: Πρόεδρος της Επαρχιακής Συνέλευσης Λαϊκής Εξουσίας 
÷ Οργανώσεις: PCC, CTC, CDR, FMC 
÷ Χημικός Μηχανικός 
÷ Εργάστηκε στην εταιρεία παραγωγής τσιμέντου “José Mercerón”, όπου έγινε γενικός διευθυντής της μικτής εταιρείας “Cementos Santiago S.A”. Αργότερα ανέλαβε αντιπρόεδρος της Επαρχιακής Συνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας στο Σαντιάγο της Κούβας και στη συνέχεια πρόεδρος.


Μέλη του Συμβουλίου του Κράτους







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια