1 Ιανουαρίου 2013

Η ΚΟΥΒΑ από καρδιάς...


loukiakifisia@gmail.com
vagonatas@gmail.com
Είμαστε ταξιδευτές "εκ πεποιθήσεως" και όχι τουρίστες. Πήγαμε στην Κούβα πρώτη φορά το 2007, ήταν όνειρο ζωής, όμως όλα τα όνειρα όταν πραγματοποιούνται, γίνονται απλώς ζωή. Στην Κούβα δεν πήγαμε να μάθουμε πως είναι, ξέραμε, πήγαμε να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε  τη χώρα της καρδιάς μας, την επανάσταση και το λαό της. Και  πηγαίνοντας, άνοιξε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μας με πολύ μέλλον.  Την πενταετία που ακολούθησε ζήσαμε στην Κούβα  συνολικά 6 μήνες και προ-συνταξιούχοι πλέον,φιλοδοξούμε να ζούμε εκεί τους περισσότερους μήνες του χρόνου,ως φοιτητές.

Από την πρώτη στιγμή επιχειρήσαμε να μεταδώσουμε  αυτή την εμπειρία μέσω του αγαπημένου μας εργαλείου, του internet. Kείμενα , ανταποκρίσεις,  και οπτικοακουστικό υλικό φιλοξενήθηκαν στο τοπικό μας blog "ΒΟΡΕΙΑ της Αθήνας", στο blog για την Λατινική Αμερική "Sierra Maestra", στο " Eλληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα - Guevaristas" , στο συλλογικό blog  Prensa Rebelde  σε ομοϊδεατικές σελίδες στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης κ.α.

Ήρθε η ώρα λοιπόν  να συγκεντρώσουμε αυτό το υλικό σε ένα  blog, που το προσθέτουμε με ευχαρίστηση και αγάπη στον  ελληνικό διαδικτυακό στόλο  αλληλεγγύης στην Κούβα και την Λατινική Αμερική που ευχόμαστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, γιατί - εκτός των άλλων - η άμεση συμμετοχή μας σε αυτόν θα είναι δύσκολη λόγω της πολύμηνης απουσίας μας. 

Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει σημείο επαφής και επικοινωνίας με τους φίλους μας, να μεταφέρει ζωντανά την κουβανική πραγματικότητα - διδακτική και χρήσιμη στην Ελλάδα σήμερα -  και  να βοηθήσει όσους τυχόν θέλουν να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν την Κούβα. Θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος γι αυτό είναι η συμμετοχή στις διεθνιστικές μπριγάδες αλληλεγγύης που οργανώνονται κάθε χρόνο και στις οποίες η δική μας συμμετοχή θα είναι πλέον  μόνιμη.

Με αυτές τις σκέψεις και φιλοδοξίες καθελκύουμε σήμερα (1/1/2013, επέτειο του θριάμβου της Κουβανικής Επανάστασης) το CUBA de corazón (cubaniagriega.blogspot.gr).


Νos vemos
Bαγγέλης - Λουκία
vagonatas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια