15 Αυγούστου 2014

Άλλο ένα ανατρεπτικό σχέδιο, μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής κατά της Κούβας

Προφυλακτικά USAID, νέοι κουβανοί, ζητάμε αντιφρονούντες ηγέτες
Fidel Rendón Matienzo

Η αποστολή  που ανέθεσε η κυβέρνηση τω ΗΠΑ στους λατινοαμερικάνους νεολαίους, ήταν να προωθήσουν πολιτική αλλαγή μέσω προγραμμάτων υγείας και αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανατροπής της Επανάστασης, όπως επισημαίνουν ειδικοί στην βορειοαμερικάνικη εξωτερική πολιτική.


Οι δημοσιογράφοι Rosa Miriam Elizalde, της ιστοσελίδας Cubadebate, Iroel Sanchez συνεργάτης της κουβανικής ιστοσελίδας Ecured  και Reynaldo Taladrid, της κουβανικής τηλεόρασης, αποκάλυψαν σήμερα στο ενημερωτικό  τηλεοπτικό πρόγραμμα Mesa Redonda  τις πραγματικές προθέσεις του νέου ανατρεπτικού σχεδίου ενάντια στην Κούβα, που δημοσιοποίησε πριν λίγες μέρες το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο AP.

H Elixable, σημείωσε ότι αρχικά, μέσω του εργολάβου  Alain Gross, ο βορειοαμερικάνικος Οργανισμός για την Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), προσπάθησε να δημιουργήσει στο νησί μία τεχνολογική υποδομή και στην συνέχεια  με την επιχείρηση Zunzuneo (κουβανικό twitter, made in USA)  ή με πλατφόρμες λογισμικού, που θα επιχειρούσαν να  εισάγουν μαζικά ανατρεπτικά μηνύματα.

Τώρα μέσω των νεολαίων από την Κόστα Ρίκα, το Περού και την Βενεζουέλα (που στρατολόγησε επίσης ο USAID) θα προσπαθούσαν να προσεγγίσουν στελέχη της αντιπολίτευσης, με σκοπό να τους χρησιμοποιήσουν στην διεξαγωγή  αντεπαναστατικής δράσης στην Κούβα.

Επομένως -σχολίασε η επικοινωνιολόγος- δεν μπορούμε να δούμε την τελευταία παραβίαση των νόμων και της κυριαρχίας μας ως ένα μεμονωμένο γεγονός,  αλλά  συνδεόμενα με όλα τα παραπάνω, σαν μέρος μιας συνολικής στρατηγικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όσον αφορά τον  σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του AP στις ίδιες τις ΗΠΑ, σχολίασε ο Taladrid, οι ανατρεπτικές ενέργειες κατά της Κούβας δικαιολογήθηκαν και υποστηρίχτηκαν τόσο από την αντικουβανική άκρα δεξιά, όσο και από τον ίδιο τον Λευκό Οίκο.

Αν και κάποιοι υποστήριξαν ότι η στρατολόγηση των λατινοαμερικάνων νεολαίων δεν ήταν μια μυστική και συγκαλυμμένη ή παράνομη επιχείρηση, το ίδιο το βορειοαμερικάνικο πρακτορείο ειδήσεων διερευνά, πως οι υποτιθέμενοι τουρίστες είχαν προετοιμαστεί να προστατευτούν από την κουβανική αντικατασκοπεία, χρησιμοποιώντας ειδικά πλήκτρα και κωδικούς.

Αν κάτι είναι σαφές, τόνισε ο Taladrid, είναι ότι αυτές οι επιμέρους επιχειρήσεις εντάσσονται στα στρατηγικά σχέδια της Ουάσινγκτον να ανατρέψει την Επανάσταση μέσα από διάφορα μονοπάτια και προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους χρησιμοποιούν τον τουρισμό, τις επαφές άνθρωπο τον άνθρωπο, και τα ψηφιακά μέσα.

Ο Iroel Sanchez σχολίασε ειρωνικά την πρόθεση να ταξιδέψουν στην Κούβα για να διδάξουν την πρόληψη του AIDS, ειδικά  στην Κούβα, που είναι μια χώρα που παρά τις υλικές και οικονομικές ελλείψεις  κάνει πάρα πολλά για την υγεία του λαού της, αλλά και των  λαών άλλων χωρών.

Αποκάλυψε επίσης πόσο χρήμα παίζεται, που δεν περνά από τα χέρια πολλών ανθρώπων, γιατί πάνω από όλα πρόκειται για μια μεγάλη επιχείρηση που χρηματοδοτεί κάθε έργο που πρόκειται να υπονομεύσει την κυριαρχία της επανάστασης, γνωρίζοντας ότι όλα αυτά τα εκατομμύρια δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν στους αποδέκτες τους. 

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ, με επικεφαλής τον Randy Alonso, προειδοποίησαν για τις ενέργειες αυτές που έχουν στόχο τους νέους και όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν την εχθρική τους πολιτική έναντι της Κούβας, συμπεριλαμβανομένης και της έντασης του αποκλεισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια