13 Μαρτίου 2015

Μια ακούραστη νεολαία


radioreloj.cu


Faure  Chomón
Κούβα – Οι επαναστάτες  πέφτουν στο πεδίο της μάχης,  αντιμετωπίζουν ήττες στον αγώνα τους μέχρι να κατακτήσουν τη νίκη και η Κουβανική Επανάσταση ένα παράδειγμα επιμονής.


Η επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν πέτυχε τον αναμενόμενο  στόχο , αλλά προσέφερε  άλλη μεγάλη εμπειρία, ως μια συσσώρευση της δύναμης, πού ήδη είχε ο λαός, εξηγεί ο Κομαντάντε Faure  Chomó , διοικητής των μαχητών που επιτέθηκαν στο πρώην Προεδρικό Μέγαρο στις 13 Μάρτη 1957.



Αυτά τα διδάγματα έθεσαν νέα καθήκοντα στην εξέγερση και αυτό ήταν που έφερε τη νίκη. Οι λαοί είναι ακούραστοι και ο δικός μας λαός είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στην Κούβα κάθε γενιά έπαιξε το ρόλο της. Και η σημερινή νεολαία, όπως η δική μας, μάχεται σε όλα τα μέτωπα ανάπτυξης της χώρας πεπεισμένη ότι θα συνεχίζει να θριαμβεύει, όπως νίκησε η δική μου η γενιά, δηλώνει ο Κομαντάντε Faure  Chomón.

Radio Reloj,  το χαράκωμα της 13ης Μαρτίου


Το Radio Reloj (Ρολόι)  – συνεχίζει ο κομαντάντε -  ήταν μια σημαντική εγκατάσταση εκείνη την εποχή, γιατί εκεί υπήρχαν πυρήνες του Επαναστατικού Διευθυντηρίου (Directorio Revolucionario)  και της Ομοσπονδίας Φοιτητών (FEU). Οι εργαζόμενοι στον σταθμό είχαν ταυτιστεί με τον αγώνα μας.

Μετά την επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο , την κατάληψη του Πανεπιστημίου και την   κατάληψη του Radio Reloj,  ο εχθρός έχασε πολλά όπλα από τα οποία αυτά που περίσσεψαν εστάλησαν στη Σιέρα Μαέστρα όπου βρισκόταν ο Φιντέλ.

Αυτό είχε  ήδη οργανωθεί  από τον παράνομο μηχανισμό, μέσω του  Fructuoso Rodríguez, που είχε ήδη αναδειχτεί σε  ηγέτη του Επαναστατικού Διευθυντηρίου, και του  Armando Hart,  οι οποίοι άνοιξαν στη συνέχεια το  Αντάρτικο Μέτωπο του Εσκαμπέι (ορεινό όγκο στην κεντρική Κούβα).

Υπήρχαν έτσι από εκείνη τη στιγμή το Μέτωπο στη Σιέρα Μαέστρα, το Μέτωπο στο Εσκαμπρέι και η  Παρανομία, σηματοδοτώντας την αύξηση της δράσης ενάντια στην τυραννία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια