25 Αυγούστου 2017

Heberferon: Tο κουβανικό φάρμακο για τον καρκίνο του δέρματος

Το μοναδικό παγκοσμίως στο είδος του φάρμακο, παράγεται από το κουβανικό Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογία (CIGB).

Ενδείκνυται κυρίως για καρκινώματα βασικών κυττάρων σε προχωρημένο στάδιο για τα οποία δεν υπάρχει άλλη θεραπευτική επιλογή, αλλά χορηγείται επίσης ως συμπληρωματικό και στην χειρουργική , καθώς και στις περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτή η χειρουργική αντιμετώπιση γιατί θα δημιουργήσει παραμορφώσεις ή ακρωτηριασμούς σε ζωτικά σημεία όπως το στόμα, τα μάτια, τα αυτιά και η μύτη.

Γκαμαγουέι, 22 Αυγούστου (ACN) - Στο χαμόγελο του Χουάν Μαρτίνες Μπέγιο μπορεί κάποιος να μαντέψει, πολύ πιο καλά απ ότι στις ίδιες τις στατιστικές, τα καλά αποτελέσματα του φαρμάκου Heberferon το οποίο προορίζεται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος, του πιο συχνού σε αυτούς τους κακοήθεις όγκους.

Όπως κάθε αγρότης, το άγχος ότι μένει μακριά από την γη, από την οποία μαζεύει καθημερινά τους καρπούς της, πολλαπλασιάζει την δυσφορία για κάθε ασθένεια, γι αυτό το λόγο δηλώνει πολύ ευχαριστημένος που μπορεί με αυτό το φάρμακο  να αντιμετωπιστεί η αρρώστια  και να συνεχίσει τις καθημερινές του ασχολίες, αν και θα πρέπει να προστατεύεται περισσότερο από τον ήλιο.

Κάτοικος του δήμου της Σάντα Κρους ντε Σουρ, ο Μαρτίνες είναι ένας από τους σχεδόν 70 ασθενείς στην επαρχία Γκαμαγουέι που έχουν επωφεληθεί μέχρι σήμερα από το Heberferon, το μοναδικό παγκοσμίως στο είδος του, που παράγεται από το κουβανικό Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογία (CIGB).

Στην περίπτωσή του η βλάβη δεν είχε προχωρήσει πολύ, όμως επειδή ήταν πολύ κοντά στο κάτω βλέφαρο, η χειρουργική επέμβαση θα προκαλούσε μια παραμόρφωση, για την αποκατάσταση της οποίας θα απαιτούνταν νέα χειρουργική επέμβαση, εξήγησε στο ACN η δρ. Μέριδα Χιμένες, συντονίστρια του προγράμματος του Heberferon στην περιοχή.

Το νέο φάρμακο ενδείκνυται κυρίως για καρκινώματα βασικών κυττάρων σε προχωρημένο στάδιο για τα οποία δεν υπάρχει άλλη θεραπευτική επιλογή, αλλά χορηγείται επίσης ως συμπληρωματικό και στην χειρουργική , καθώς και στις περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτή η χειρουργική αντιμετώπιση γιατί θα δημιουργήσει παραμορφώσεις ή ακρωτηριασμούς σε ζωτικά σημεία όπως το στόμα, τα μάτια, τα αυτιά και η μύτη.

Πολλοί ασθενείς παρουσίασαν σημαντική βελτίωση ακόμα και πριν την ολοκλήρωση της διάρκειας 16 εβδομάδων θεραπείας, αλλά και στις σε άλλες περιπτώσεις, όπου η βλάβη δεν εξαλείφεται τελείως μπορεί να σταματήσει την εξέλιξή της, δήλωσε η Συντονίστρια για τον Καρκίνο του Δέρματος της επαρχίας.

Η Σάντρα Καστανέδα, νοσοκόμα, υπεύθυνη για την χορήγηση του φαρμάκου στο Ογκολογικό Νοσοκομείο “Μαρία Κιουρί” του Γκαμαγουέι, επισημαίνει ότι είναι σημαντικό οι ασθενείς να ολοκληρώνουν την θεραπεία χωρίς διακοπή, καθώς αυτό εγγυάται την επιτυχία της.

Παρ ότι ο εμβολιασμός γύρω από την περιοχή της βλάβης είναι οδυνηρός και προκαλεί κάποιες ήπιες παρενέργειες, οι οποίες καταγράφονται στην έρευνα του GIGB, προσπαθούμε να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη προσφέροντας υποστήριξη ώστε να μην εγκαταλείψουν την θεραπεία, δήλωσε η νοσηλεύτρια.

Το Heberferon χορηγείται στην επαρχία του Γκαμαγουέι, εκτός από το προαναφερθέν Ογκολογικό Κέντρο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Manuel Ascunce Doménech” και στην Χειρουργική Κλινική “ Amalia Simoni” και αναμένεται να είναι διαθέσιμο το επόμενο έτος σε τέσσερα κέντρα υγείας της επαρχίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η δρ. Χιμένες, περισσότερο από 700 κρούσματα δερματικού καρκίνου εμφανίστηκαν το 2016 στην περιοχή, από τα οποία σχεδόν το 70% ήταν καρκινώματα βασικών κυττάρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα πιο διαβασμένα της βδομάδας

Ενδιαφέροντα ιστολόγια